Hopp til innhold

Fikk sang på hjernen som 8-åring, nå trenger hun din hjelp

En ung kvinne har tatt kreative midler i bruk etter å ha fått en sang på hjernen. Nå ber hun om hjelp på YouTube. Kan du hjelpe henne?

Jente fikk sang på hjernen

ØREORM: De fleste vet hvordan det oppleves å få en sang på hjernen. Men få går så langt som denne kvinnen for å løse gåten.

Foto: Printscreen fra youtube

Av og til hender det at man får en sang på hjernen. Man hører den, og så blir man ikke kvitt den inne i hodet sitt, selv om det kan være en sang man egentlig ikke liker engang.

Ida Geirhovd fra Dverberg i Nordland har vært plaget av akkurat dette i lang tid. Nå har hun tatt saken i egne hender, og henvendt seg til folk på YouTube.

– Jeg trenger hjelp. Jeg har hatt en melodi på hjernen i mange år. Jeg tror muligens kanskje den kommer fra barne-tv, men jeg er ikke helt sikker. Men jeg har lyst til å finne ut av teksten og opphavet til denne melodien, sier Ida Geirhovd i videopptaket.

Her kan du høre Geirhovd fremføre sangen slik hun husker den. Og den fremføres på et ganske originalt instrument.

Kreativ

Opptaket har ligget ute på YouTube siden 1.mai. Geirhovd har også publisert den som en event på facebook, og det er stort sett to sanger som går igjen. Men forslagene er ikke noen innertier.

– Det er ikke «Emil i Lønneberget», og det er heller ikke «Gubben og Gamla», sier Geirhovd.

Har også bedt publikumsservice om hjelp

Kvinnen har også sendt lenke til YouTube-innslaget sitt til NRKs publikumsservice. Men det var et vanskelig oppdrag.

– Vi klarte ikke å løse det selv, og det gjorde heller ikke barne-og ungdomsavdelingen. Nå har vi lagt den ut på intern-sidene til NRK. Vi synes det var en så original forespørsel at vi tenkte vi må gjøre det vi kan for å hjelpe henne, sier leder for publikumsservice i NRK, Gro Stenvik.

Publikumsservice får ofte henvendelser om sanger, men det er første gang at den er fremlagt på en så original måte som det er gjort denne gangen.

Det er også veldig forskjellig hva de får av informasjon fra folk når de ber om hjelp til å finne ut hvilken sang det dreier seg om.

– Det er kanskje bare en strofe av en tekst. Det hender at vi klarer å løse det, ved hjelp av litt forskning, og ved å spørre hverandre. Den ene husker en ting, og en annen noe annet, og plutselig klarer vi å løse det, sier Stenvik.

Men foreløpig er det ukjent hvilken melodi det er som fremføres på YouTube.

– Det finnes råd, sier professor

En sang som kanskje noen har fått på hjernen den siste måneden er «Haba haba». Stella Mwangi gjorde alt hun kunne, men kom seg likevel ikke til finalen i ESC. Sangen har likevel festet seg hos enkelte. Men det er hjelp å få. Her kan du lese hva en professor foreslår for å få sangen ut av hjernen.

Vet du hvilken sang det er?

Kjenner du igjen melodien som Ida Geirhovd etterlyser? Hva foreslår du?