Hopp til innhold

Kjøper Aspmyra

Bodø/Glimt vil trolig satse på Aspmyra som stadion også i framtida.

Det er bare seks år siden Aspmyra ble modernisert for over 100 millioner kroner for å møte UEFA sine krav for spill i Europacupen.

Siden da har kravene blitt strengere, og på tampen av fjoråret påpekte fotballforbundet hele 21 mangler ved Aspmyra. Disse må utbedres for at Glimts hjemmebane skal være godkjent til sesongstart.

Nytt stadion har tidligere vært vurdert, men mangel på sentrumsnære tomter har gjort dette vanskelig. Nå tyder alt på at Glimt blir på Aspmyra.

- Godt å være på Aspmyra

- Aspmyra er vårt hjem, det er jo der vi har vært de siste 30 årene. Det er mye historie i veggene på Aspmyra, sier styremedlem Per Inge Johnsen i Den Gule Horde.

- Vi synes det er godt å være på Aspmyra.

Opprykksjubel på Aspmyra

I høst jublet supporterne over Glimt-opprykk.

Foto: Adrian Dahl Johansen/NRK

Eliteserieklubber er i dag avhengig av å eie sitt eget stadion for å lykkes økonomisk. Det har også Bodø/Glimts styreleder Benn Eidissen uttalt. I dag er det ikke Bodø/Glimt, men selskapet Aspmyra Nord som eier mesteparten av Aspmyra stadion.

Styreleder Kjell Lorentsen i Aspmyra Nord bekrefter at de har vært i samtale med Glimt om salg av byggene på langsidene. Ut over det ønsker han ikke å kommentere saken. Verdien på byggene er på rundt 40 millioner kroner, men det er foreløpig ikke kjent hva Bodø/Glimt eventuelt må betale.

Pressekonferanse

Glimt skal ha pressekonferanse senere i dag. Før det vil ikke styreleder Benn Eidissen bekrefte at Bodø/Glimt velger å ruste opp Aspmyra.