Hopp til innhold

Han er verdens beste skreifisker

Kjetil Bjørdal stakk av med seieren i VM i skreifiske i Svolvær med en torsk på 28,3 kilo.

655 deltakere fra ni forskjellige land var i dag samlet i Svolvær for å konkurrere om hvem som dro mest og størst fisk under VM i Skreifiske.

Klokken 09.00 lørdag morgen la båtene fra kai. Da hadde de fem timers fisketid før de måtte returnere til land og veie fangsten.

Spenning til siste slutt

Under innveiinga var det Kjetil Bjørdal som trakk det lengste strået, med en torsk på 28,3 kilo. Bjørdal kom inn med siste båt, og var sist til innveiing. Det var derfor spenning helt til siste slutt om hvem som skulle stikke av med seieren.

– Jeg er veldig fornøyd, forteller den ferske verdensmesteren til NRK.no.

Bjørdal som opprinnelig er fra Svolvær, men nå er bosatt i Andenes, har deltatt på VM i skreifiske i omtrent ti år.

Og det ble en overlegen seier til Bjørdal. Nestemann på resultatlisten veide inn en fisk på 23 kilo. Bjørdal har aldri fisket en så stor fisk som i år, og doblet sin tidligere rekord fra mesterskapet.

Se hele resultatlisten her.

– Tidligere har jeg hatt fisk på 13-14 kilo under VM, forteller han.

Over 700 kilo fisk

Bjørdal var ute sammen med skipper Arvid Nordheim om bord i båten «Arne Johanne» i formiddag, og det ble mye fangst for begge.

– Jeg fisket til sammen 370 kilo fisk. Den nest største fangsten i år er 340 kilo, og det er Arve Norheim som jeg var ute sammen med, forteller han.

Totalt fikk de to på båten altså over 700 kilo fisk.

I fjor ble det fisket totalt 26559 kilo fisk under verdensmesterskapet, og vinnerfisken var på 25,88 kilo.

Etter en lang dag med fisk i dårlig vær planlegger den nybakte verdensmesteren en rolig feiring. Men det er det ikke alle deltakerne som gjør.

Frykter mange faller på havet

Før mesterskapet fryktet operasjonsleder Oddmund Nilsen i Midtre Hålogaland politidistrikt at mange deltakere ville falle på havet under mesterskapet. I natt, allerede før mesterskapet startet, ramlet en mann i havet.

– I fjor hadde vi totalt seks personer som datt på havet under arrangementet, så vi er ekstra på vakt nå, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Oddmund Nilsen.

655 fiskeglade mennesker og alkoholinntak er en kombinasjon som ikke bare bekymrer politiet. Skipper på Redningsskøyta Stormbull, Glenn Pettersen er også ekstra på vakt denne helga.

– Det er fort gjort at man havner over bord når man er litt skjenket og ikke har ganglaget helt i vater, sier Glenn Pettersen.

Redningsskøyta er i beredskap for å bistå dersom noe skulle skje. Det har vært flere lignende ulykker under tidligere års mesterskap.