Hopp til innhold

Prest mener fotballdommer bør brenne i helvete

Da den tyrkiske dommeren Cüneyt Cakir utviste Manchester Uniteds Nani, rant begeret over for Narvik-prest Trond Laksaa.

Trond Laksaa

Narvik-prest Trond Laksaa var en av mange som viste sin frustrasjon på sosiale medier etter Champions Leagues åttedelsfinale mellom United og Real Madrid.

Foto: Jon Super / Ap / NRK

Den frittalende Narvik-presten Trond Laksaa var en av mange som viste sin frustrasjon på Facebook, da han oppdaterte profilen sin med følgende tekst etter Champions Leagues åttedelsfinale mellom United og Real Madrid:

«Akkurat nå tenker jeg vel akkurat som alle andre Unitedfans at det er en tyrker som burde «brenne i h######!»

Mange har lagt merke til uttalelsen til presten, og innlegget har nå 46 «likes» og rundt 30 kommentarer.

– Når man er med på fotball og ser på fotball, så er det lov å bruke sterke ord. Det er en fin måte å få utløp for frustrasjonen sin, sier Trond Laksaa til NRK.no.

Humoristisk ment

Trond Laksaa

Dette skrev Trond Laksaa på sin egen Facebook-profil etter kampen.

Foto: Skjermdump

Det er ikke første gang Laksaa kommer med frittalende uttalelser i det offentlige rom, men han tenkte seg om før han publiserte teksten på sin egen Facebook-profil, da han visste at det var en mulighet for at de lokale mediene ville plukke det opp.

– Det var humoristisk ment og man skal jo selvfølgelig være forsiktig med hva man skriver, men jeg sier som en tidligere manager for Liverpool sa: «Fotball er ikke et spill på liv og død. Det er mye viktigere». I tillegg så vil jeg gjerne være på bølgelengde med konfirmantene, og de legger jo merke til slikt, sier han muntert.

laksaa

En prest må også få være spontan, argumenterer Trond Laksaa.

Han sier videre at det ikke er mange andre prester som skriver på samme måte, men at det var en annen prest som kalte dommeren for en klovn.

– De fleste ler og jeg vil gi folk en god latter. Jeg vil være litt annerledes og når jeg får 15 likes på tre minutter, og i tillegg til 30 kommentarer, så vet jeg jo at det er morsomt. Jeg publiserer det rett og slett fordi fotball er viktig.

– Ikke alminnelig kirkespråk

Tor B. Jørgensen

Biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme.

Foto: Ola Helness / NRK

Biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme er selv kjent for å si hva han mener. Han kommenterer utspillet fra Laksaa slik:

– Det er en uvant språkbruk, som i beste fall kan oppfattes som et forsøk på humoristisk tone. Det er ikke alminnelig kirkespråk, så jeg vil ta meg en prat med ham, sier Jørgensen.

Laksaa har i midlertid fått positiv respons på språkbruken i kommentarfeltet på facebook.

Mange var frustrert

En Manchester United-tilhenger var rasende under kampen mot Real Madrid og ringte politiets nødtelefon for å anmelde det røde kortet Nani fikk.

18-åringen tastet 999 bare sekunder etter at spilleren ble utvist, skriver avisen Manchester Evening News, ifølge NTB.