Hopp til innhold

Nok snø til Femundløpet

Det har vært svært dårlig med snø i løypene til Femundløpet, som starter 31. januar. Men etter iherdig jobbing fra løypemannskapene er det nå klart for løp.

Femundløpet 2012

Den 31. januar starter Femundløpet. I år er det lite snø i traseen, men arrangørene har jobbet mye for å få en god såle på hele traseen.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Løypemannskapene har måttet stå på for å få traseen i stand før hundeløpet som starter 31. januar. Blant annet ble det sett på alternative traseer, spesielt i området rundt Røros.

– Vi har ønsket oss mer snø, men det har vi ikke fått den siste tida. Men vi har nå koplet sammen løypetraseen. Det siste biten mellom Tynset og Tolga mangler, men det skal vi ordne i helga, sier løypeansvarlig Jon Anders Kokkvoll.

Totalt er 203 hundekjørere fra hele 15 nasjoner representert for start i 2013-utgaven av Femundløpet.

Hovedløpet går over 600 kilometer, så det har vært mye arbeid for løypemannskapene som har måttet rydde deler av løypa med minst snø for stubber, busker og kratt.

– Det har vært mye å gjøre, men nå er vi snart ferdig. Vi kan berolige deltakerne med at det er nok snø til å gjennomføre løpet. VI har god såle på hele traseen, sier Kokkvoll.