Hopp til innhold

Storberget legger hijab-saken død

Justisminister Knut Storberget hadde ikke konkudert ennå da hijab-vedtaket ble publisert på departementets nettside. Nå trekker han hele saken.

Video nsps_upload_2009_2_20_12_39_2_15.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Vi har valgt å stanse prosessen, sier Storberget.

Justisdepartementet og regjeringen vil fortsette arbeidet med å trekke flere med minoritetsbakgrunn til politiet, sier justisministeren.

Prosessen

- Det er ett forhold jeg har lyst til å understreke, sier justisministeren. Det er jeg som fatter beslutninger i departementet, sier han.

Han vil ikke gå inn på prosessen i denne saken , men tar det fulle ansvaret for den.

Men han sier at han ennå ikke hadde konkludert, da hijab-vedtaket lå ute på departementets nettside 4. februar. Han ønsket en lengre prosess.

Ingen konsekvenser

Storberget vil ikke kommentere påstander om at statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik skal ha offentliggjort vedtaket om å tillate hijab i politiet, uten Knut Storbergets vitende.

På spørsmål om han noen gang har tenkt på at saken bør få følger for hans statssekretær og politiske rådgiver, svarer han et kontant nei.

Uten forankring

På spørsmål om hvorfor saken kom så skjevt ut, sier Knut Storberget at det er veldig viktig med politisk forankring, og at denne forankringen ikke var sterk nok i hijab-saken.

Storberget kommenterer utsagnet fra Venstres leder Lars Sponheim om at Norge kjennes utrygt med en justisminister som ikke har kontroll i eget departement. Han avviser at Norge er utrygt og sier at det er han som bestemmer i Justisdepartementet.

Uhyrlig fra Karita

På spørsmål om hva han synes om at stortingsrepresentant Karita Bekkemellem (A) har sammenlignet bruk av hijab med kjønnslemlestelse, svarte Storberget med bare ett ord: Uhyrlig.

AKTUELT NÅ