Hopp til innhold

- Han var direkte uhøflig

- Når folk maser om penger via SMS uten at man har fått leilighetsnummer eller noen annen informasjon om leiligheten så reagerer man.

Annonse for den falske leiligheten

Faksimile av svindelannonsen på nett.

Foto: Faksimile: Finn.no / NRK

- Han var overhodet ikke interessert i å spørre etter referanser, han var direkte uhøflig og usympatisk på både e-post og telefon, forteller en som var i kontakt med svindleren i mai 2008 angående Thereses gate 42.

Illustrasjonsfoto: Utleiebolig

Huset svindleren oppgir i boligannonsene sine, Thereses gate 42.

Foto: Terje Karlsen / NRK

- Vi gikk ikke på, det var for mye usikkerhet rundt kontrakten. Og han hadde lite informasjon å gi. Når vi spurte om leiligheten var han veldig bakpå og svært ordknapp.

Ville ikke fortelle

- Det var overraskende at han ikke ville fortelle noe, han sa så lite som mulig, forteller den mulige leietageren.

- Han hørtes ut som en ung mann som forsøkte å lure folk. Han virket nervøs og uerfaren på telefon, forteller vår kilde.

- Han var også veldig vanskelig å få tak i, han ringte oss opp fra telefonkiosk og sa at han hadde mistet mobilen sin, forteller kilden NRK har vært i kontakt med.

Den svenske storsvindleren opererer med mange telefonnummere, både fra Norge og Sverige.

Svensk storsvindler

Over flere måneder har svindlere operert med falske boligannonser på nettet. Han er svært ordknapp overfor folk på telefon, men forsikrer at leiligheten er sikret dersom depositum betales inn umiddelbart. Problemet er at leiligheten ikke finnes.

En gjenganger er en leilighet i fjerde etasje i Thereses gate 42 på Bislett. Problemet er at denne bygården bare har tre etasjer.

Hittil har han svindlet til seg 300 000 kroner.

- Jeg har mistanke om at folk mister litt kritisk sans i et hett leiemarked, forteller Frode Nordseth hos Norges største boligformidler på nett, Finn.no.

Han mener det er ekstremt viktig å ikke betale ut på penger på forskudd.

AKTUELT NÅ