Hopp til innhold

Sendte brev til Jens

Den britiske arveprinsen er så imponert over den norske regnskogsatsingen at han nå inviterer til et samarbeid med Norge.

Prince Charles

Juleposten til statsministeren i år inneholdt blant annet et hyggelig brev fra det britiske kongehuset.

Vil samarbeide med Norge

Forfatteren av brevet er Prins Charles, som vil samarbeide med Norge for å redde regnskogen.

- Han uttrykker veldig stor glede over at Norge nå vil bevilge et betydelig beløp for å redde regnskogen. I tillegg er han opptatt av å få til et samarbeid. Og vi vil gjerne samarbeide med alle som ønsker å få til systemer og ordninger som kan stanse avskogingen, sier Jens Stoltenberg til NRK

Jobber med å hindre avskoging

Den britiske arveprinsen er i Norge stort sett kjent fra sladrepressen, men han har også arbeidet i årevis for at næringslivet skal ta mer samfunnsansvar. Nylig startet han sitt eget prosjekt for å stanse hugging av regnskog.

Det skjedde samtidig som Jens Stoltenberg gikk på talerstolen på Bali-topp-møte og lovet norske oljemiliarder til samme formål.

Les også: Gir tre milliarder til regnskogen

I det tre sider lange brevet skriver prins Charles at han ønsker å sende sine representanter til Norge. Målet er å finne felles prosjekter.

- Vi kommer til å ta imot folkene fra hans organisasjon som ønsker å komme hit og diskutere med våre eksperter, sier statsministeren.

Se i nett-tv: Vil samarbeide med Norge

AKTUELT NÅ