Hopp til innhold

Her er vekterens egen forklaring

NRK Nyheter har fått tak i den interne tjenesterapporten fra Securitas etter at en person mistenkt for salat-tyveri brutalt ble lagt i bakken av vektere.

Tjenesterapport lekket ut

RAPPORTEN LEKKET: Vektere pågrep en mistenkt salat-tyv brutalt. Her kan du lese vekterens egen interne forklaring.

Foto: Andreas Lunde-Hensch / Montasje NRK

Tjenesterapporten fra Securitas, som NRK Nyheter har fått tilgang til, baserer seg på en av vekternes forklaring til vaktselskapet etter hendelsen i Oslo tirsdag denne uken.

Securitas hevder på sin side at vekterne handlet i nødverge (video) da de pågrep en 45 år gammel mann som er mistenkt for å ha stjålet en salat til femti kroner.

Her er noen utdrag fra den interne Securitas-rapporten:

«Jeg stopper vedkommende ved Leather Man i Karl Johansgate og spør om han har fått med seg noe fra 7-11. Mistenkte svarer  "Nei, takk som spør, men det har jeg ikke" og viser på oppfordring noe av det han har i lommene».

«Han blir lagt ned ved at jeg hoppet opp og la venstre arm rundt vedkommendes hode, og tvang ham bakover».

 

LES: Den interne rapporten (*.pdf)

 

...jeg prøvde derfor å få han over på magen, blant annet ved å rope "på magen, på magen" gjentatte ganger...( )...i tillegg til at det ville vært mer behagelig for den pågrepne.

Securitas tjenesterapport

 

VG Nett har fått tak i en ny mobilvideo  som viser hvordan Securitas-vekteren tar sats og hopper på den 45 år gamle mannen bakfra, slik at han går rett i asfalten.

Etterforskes på bakgrunn av video

Stjal salat - lagt i livsfarlig mageleie

STJAL SALAT: Den mistenkte salat-tyven ble lagt i bakken av vektere.

Foto: Andreas Lunde-Hensch / Scanpix

Det var tirsdag denne uken at en mann brutalt ble stoppet av vektere i Oslo sentrum etter at han skal ha stjålet en salat fra en 7-eleven kiosk. Politiet i Oslo har besluttet å etterforske vekternes opptreden etter at de la en mann i livsfarlig mageleie.

Saken vil bli etterforsket på bakgrunn av video fra Scanpix, som viser vekternes bruk av makt mot mannen som skal ha stjålet salaten.

Mannen ble lagt i bakken av vekteren som stanset ham. Ifølge to vitner skal vekteren også ha slått først.

Fotografen fra Scanpix var en tilfeldig forbipasserende, og videoen hans er nå sentral i etterforskningen.

Klemte kneet mot hodet

Ved å klemme kneet sitt mot hodet hans, presset vekteren 45-åringen i bakken. Samtidig skrek han at mannen måtte legge seg på magen, noe som tydelig var vanskelig.

Da kom enda fire vektere til og en annen vred mannen over på magen, låste beina hans opp mot baken og satte på ham håndjern.

Til slutt ble han ført inn i en Dressmann-butikk like ved for å vente på politiet.

LES: Den interne rapporten (*.pdf)

 

AKTUELT NÅ