Hopp til innhold

- Vil følge henne med argusøyne

Frps partiformann Siv Jensen har ikke tillit til den nyutnevnte statsråden Manuela Ramin-Osmundsen.

Siv Jensen
Foto: NRK

Manuela Ramin-Osmondsen er en av fem nye statsråder som ble utnevnt av Stoltenberg-regjeringen i dag, og Frps Siv Jensen har allerede uttrykt at hun ikke har tillit til den nye barne- og likestillingsministeren.

- Jeg synes rett og slett at dette er en utnevnelse som er særdeles spesiell, og vi kommer til å følge henne med argusøyne, sier Jensen til NRK Dagsnytt.

Nettradio:  Hør intervjuet her

Nett-TV: Se Dagsnytt Atten direkte

Omstridt

Ramin-Osmundsen ledet tidligere Utlendingsdirektoratet (UDI), men valgte å trekke seg etter den omstridte kurdersaken våren 2006.

Manuela Ramin-Osmundsen

Manuela Ramin-Osmundsen.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Jeg synes det er meget spesielt at hun nå skal ha tillit som statsråd i Norge, etter den skandalen. I tillegg har jo ikke Ramin-Osmundsen hatt norsk statsborgerskap før inntil ganske nylig, sier Jensen.

Ramin-Osmundsen er født på den franske øya Martinique i Karibia og utdannet i Frankrike. Hun blir Norges første statsråd med ikke-nordisk bakgrunn, og får også ansvar for diskrimineringssaker fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Jeg har forståelse for at statsministeren ønsker en person med minoritetsbakgrunn i regjeringen, men man kunne kanskje valgt en person som var mindre omstridt, og med mindre negativ bagasje, sier Jensen.

- Må bevise sin rett

Frp-lederen stiller også spørsmålstegn ved Ramin-Osmundsens ønske om å være norsk statsborger.

- Det er jo åpenbart for å bli statsråd, ikke for å bli norsk statsborger. Hun får i så fall bevise sin rett som statsråd, men vi har i utganspunktet ikke tillit til henne, sier Jensen.

NRK har ikke kommet i kontakt med Manuela Ramin-Osmundsen.

AKTUELT NÅ