Stamsund - Det blir stadig mindre overfiske i Barentshavet. - Foto: Kystvakt /

Det blir stadig mindre overfiske i Barentshavet.

Foto: Kystvakt

Stadig mindre overfiske i Barentshavet

Det blir stadig mindre overfiske av torsk og hyse i Barentshavet. Det mener Fiskeridirektoratet.

Den norsk- russiske fiskerikommisjonen har sammenfattet sine tall for 2011, og resultatet er, ifølge Fiskeridirektoratet, oppløftende.

– Vi har jobbet med å kartlegge fisket i Barentshavet de siste seks-sju årene. De første årene opplevde vi avvik på 100.000 tonn. Derfor er det veldig gledelig å se at de siste årene har vi i samarbeid med russerne klart å komme til nært null, sier regiondirektør for Fiskeridirektoratet i Finnmark, Hermod Larsen til NRK.

Tallene fra Norge og Russland viser at det i fjor ble overfisket 2500 tonn torsk og 7200 tonn hyse. Dette mener Larsen bare er småplukk.

– Det er jo enkelttilfeller med både russiske, utenlandske og norske trålere som blir tatt og omtalt i media. Men slik vil det alltid være, sier Larsen.

Ifølge direktoratet er det målrettet innsats mot overfiske som ligger til grunn for at det har blitt mindre.

Men fagleder Arnodd Håpnes i naturvernforbundet, sier man ikke kan stole blindt på de gode tallene.

– Vi vet at det fremdeles foregår utkast av fisk. Det koster lite å fiske på nytt igjen, om du bytter ut småfisk med mer lønnsom, stor fisk. Det kommer ikke med i disse tallene. Utkastingspolitikken er det største problemet for oss, sier han.Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.