Trafikkskilt - Skiltet viste riktig, men det manglet et gyldig vedtak . Derfor slapp bilistene i Sør-Varanger unna straff. (Illustrasjonsfoto) - Foto: Stine Strander /

Skiltet viste riktig, men det manglet et gyldig vedtak . Derfor slapp bilistene i Sør-Varanger unna straff. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Stine Strander

Skilttabbe ga fartsbøter til bilister

Elleve bilister ble bøtelagt og en fikk inndratt førerkortet på feil grunnlag i Sør-Varanger kommune.

Den 2. april gjennomførte Utrykningspolitiet fartskontroll i Hessengveien i Sør-Varanger.

Elleve bilister fikk bot etter å ha kjørt for fort i 40-sonen. I tillegg ble en person anmeldt og fikk inndratt førerkortet.

Fartskontrollen ble gjennomført på en kommunal vei som høsten 2011 ble omgjort fra 50-sone til 40-sone.

Hessengveien manglet imidlertid et gyldig vedtak for fartsgrensa. Først to dager etter bøtene ble utskrevet kom vedtaket i Sør-Varanger kommunestyre.

Dermed innså UP at de hadde straffet bilistene på feil grunnlag.

– Alle de elleve forenklede forelegg vil bli annullert og personen som mistet førerkortet har fått det levert til bake. Saken vil bli henlagt. Vi beklager de ubehageligheter dette har medført. Det er kommunen som har ansvaret for at skilt som settes opp er gjort på bakgrunn av gyldige vedtak, sier politiinspektør Laila Søndrol.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.