Video nsps_upload_2009_10_23_18_52_57_4603.png - Foto: Foto: Marita Andersen /

Insomniafestivalen startet i går. I dette innslaget får du møte de to som har jobbet i ett år med festivalen. Reporter Rune Nordgård Andreassen, foto Marita Andersen.

Insomniafestivalens far og mor

Møt samboerparet som bruker egne penger for å drive elektronikafestivalen i Tromsø – år etter år.

Insomniafestivalen startet i Tromsø i går, og tradisjonen tro har de to «foreldrene» lagt ned mye tid, arbeid og egne kroner for å få «barnet» på beina.

Se video med Gaute Barlindhaug og Anette T. Jakobsen over.

Artisten Kohib spiller under Insomniafestivalen 2009 - Kohib spiller under Insomniafestivalen i går. - Foto: Marita Andersen / NRK

Kohib spiller under Insomniafestivalen i går.

Foto: Marita Andersen / NRK
– Gjør dette fantastisk

Øivind A. Sjøvoll fra Tromsø, som opptrer under artistnavnet «Kohib» skryter av samboerparet.

– Jeg har holdt på med elektronika-musikk i mange år – og det er et knippe folk i Tromsø som gjør dette til noe fantastisk. Gaute og Anette er blant dem.

Flere nyheter

Trygve Hegnar og Petter Stordalen har lagt inn et bud på Hurtiruten - Trygve Hegnar og Petter Stordalen har lagt inn et bud på Hurtigruten. Resultatet kan bli at selskapet havner på britiske hender. Det er tidligere stortingsrepresentant for SV i Nordland, Geir Ketil Hansen, skeptisk til. - Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Frykter at Hurtigruten blir et rent cruiserederi

Hurtigruten kan ende på britiske hender når Petter Stordalen, Trygve Hegnar og et britisk forvaltningsselskap nå ønsker å overta rederiet for tre milliarder kroner. Det er neppe en fordel for kystens befolkning, tror tidligere stortingsrepresentant Geir Ketil Hansen (SV).

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.