Video 64bf120d-f6f5-4cca-9e2f-37496e967863.jpg - Foto: Nyhetsspiller /

Berit Persdatter Sara Eira er frosset ute fra egen arbeidsplass.

Frosset ute av egen arbeidsplass

Etter at vannet flommet inn over Boazo Sami Siida, ser det mørkt ut for den populære turistopplevelsen i Alta. En oppgitt eier er i ferd med å gi opp Nordlysbyens eneste samiske attraksjon.

Arbeidsplassen til Berit Persdatter Sara Eira er et sørgelig syn. Som fra ingensted fra flommet det vann, som nå har blitt til is. Hun er rett og slett frosset ute, og det planlagte besøket av 700 turister måtte avlyses. Nå ser hun ingen annen mulighet enn å låse døra for godt på Altas eneste samiske attraksjon.

Det er jo syn, for det finnes ikke lignende tilbud i Alta forteller Berit Persdatter Sara Eira.

Næringssjefen i Alta vil hjelpe

Det var i februar at vannet flommet inn på tomta. Uten hjelp fra forsikringsselskapet føles situasjonen som håpløs. Men nå lover næringssjefen i kommunen å gjøre sitt for at Nordlysbyen skal få beholde sitt samiske turistmål.

Siidaen Rui er en viktig samisk opplevelsesbedrift for Alta, og vi vil gjøre det beste vi kan for å legge til rette for at den bedriften skal være der og utvikle seg videre, sier næringssjef Jørgen Kristoffersen.

Næringssjefen i Alta, Jørgen Kristoffersen, vil hjelpe. - Næringssjefen i Alta, Jørgen Kristoffersen, vil hjelpe. - Foto: Kai erik Bull /

Næringssjefen i Alta, Jørgen Kristoffersen, vil hjelpe.

Foto: Kai erik Bull

Turistene ønsker samiske opplevelser


Det er godt nytt for turoperatøren. For turister som kommer til Finnmark ønsker seg ekte samiske opplevelser. Med våren forsvinner isen og forhåpentligvis også alle vannproblemer slik at dørene igjen kan åpnes for samiske opplevelser.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.