Amundsen Melkoya - Alle som krever elektrifisering på sokkelen og av Melkøya må se at det ikke er mulig, sier FrPs energipolitiske talsmann Per-Willy Amundsen. - Foto: Allan Klo/Scanpix /

Alle som krever elektrifisering på sokkelen og av Melkøya må se at det ikke er mulig, sier FrPs energipolitiske talsmann Per-Willy Amundsen.

Foto: Allan Klo/Scanpix

– Snakk om elektrifisering er helt meningsløst

At gasskraftverket på Melkøya har levert strøm til
vanlige abonnenter viser at det er urealistisk å snakke om elektrifisering, sier energipolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Frp.

En kritisk energisituasjon i vinter gjorde at Statoil måtte skru om driften på gasskraftverket som normalt produserer flytende gass (LNG), til å sende strøm inn i det vanlige nettet. Klif ga da en midlertidig utslippstillatelse.

– Denne historien demonstrerer med all tydelighet at man lever i en alternativ virkelighet når man tror det er mulig å elektrifisere Snøhvit og annen virksomhet på sokkelen, sier Amundsen til NTB.

– Tar ikke inn over seg virkeligheten

Gasskraftverket slipper ut over en million tonn CO2 i året, og flere har krevd at kraftverket blir erstattet med elektrisk kraft.

– Alle som krever elektrifisering på sokkelen og av Melkøya må se at det ikke er mulig. Først må energisituasjonen som sådan bygges ut, dernest må strømnettet bygges ut. Her er det mange av mine kolleger på Stortinget som ikke har tatt inn over seg virkelighet. Å snakke om elektrifisering av Snøhvit er helt meningsløst, sier Frp-representanten fra Troms.

– Sludder

Amundsen sier at en utbygging av nettet for å elektrifisere Snøhvit vil kreve så store økonomiske investeringer og så store inngrep i natur og reinbeiteområder at det ikke er realistisk å gjennomføre.

– Det er sludder, noe denne historien med at Melkøya måtte redde
Finnmark fra strømkrise illustrerer svært godt, sier han.

(NTB)

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.