Kara Mbodji - Kara Mbodji - Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Kara Mbodji

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

- Stort å åpne på Old Trafford

Tromsøs midtbanestjerne Kara Mbodji lander i Ishavsbyen tirsdag kveld etter å ha vært med på å skrive fotallhistorie et knapt døgn i forveien. For første gang skal Senegal delta i OL-turneringen i fotball. 2-0-seieren over Oman i Coventry var en kamp Kara aldri vil glemme.

- Å vinne den kampen var et stort øyeblikk for meg. Og et stort øyeblikk for Senegal, sier Kara til NRK.

Visste ikke om trekningen

Da vi snakket med Kara ventet han på flyet fra Gardermoen videre til Tromsø. Trekningen av OL-gruppene tirsdag formiddag hadde Kara ikke fått med seg. Da vi forteller ham at Senegal skal åpne OL-turneringen mot vertsnasjonen på Old Trafford 26. juli, blir han både overrasket og glad.

– Det blir stort å åpne på Old Trafford. Min drøm er jo å spille i Premier League eller en annen stor liga en dag. Å spille i OL kan kanskje åpne noen dører, sier Kara.

– Jeg tror vi vil ha et enda bedre lag i OL enn vi hadde i kampen mot Oman, sier Kara.

Hønefoss neste

Onsdag er det tilbake i hverdagen med Gutan i Tromsø - lørdag venter Hønefoss på Alfheim. Uten Kara på banen tapte Tromsø for første gang i år mot Rosenborg på Lerkendal sist søndag.

– Jeg er litt sliten og trøtt nå, men skal være i form til helgen. Så får vi se hvordan det blir når OL nærmer seg - og hvor mange av Tromsøs kamper jeg ikke kan spille. Uansett ser jeg fram til OL og det som skal skje der. Det blir stort, slutter Kara.

Senegal kom i gruppe med Storbritannia, De forente arabiske emirater og Uruguay i OL.

Flere nyheter

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Vadsø blant landets beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken
Krigsdrosje - Kristian Moldenæs og Gunnar Nesset med Chevroleten som statsminister Johan Nygaardsvold satt på med. - Foto: Arild Moe / NRK

Faren fikk drosjetur med statsministeren i 1940 – sønnen fikk ei krone av ham

Han var ti år og satt på med farens drosje i Øverbygd krigsvåren 1940. Tilfeldig fikk de en tur med statsminister Johan Nygaardsvold som var på flukt fra den tyske okkupasjonsmakta. Etterpå fikk han en krone av statsministeren. 74 år senere kjører han og NRK samme bilen.

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.