Tacodip i sju lag

Tacodippen kan danderes på et stort fat med høye kanter, eller legges i porsjonsskåler.

Foto: Lise Feirud / Sunn & syndig

Tacodip i sju lag

Hvorfor ikke lage fredagstacoen i én og samme bolle, med lag på lag av alle ingrediensene du liker best? Bønner, rømme, guacamole, salsa, ost og tomater spises med nachos som bestikk.

Slik gjør du

Oppskriften er opprinnelig publisert på bloggen Sunn & syndig.

Matbloggeren Lise Feirud blei introdusert til den sjulags tacodippen av moren til en amerikansk venn. Med lag-på-lag av smaker er den ganske avhengighetsskapende, mener hun.

Hakk grønnsaker og urter, og riv ost. Bland bønner, tacokrydder og hakket løk. I en grunn serveringsbolle (for eksempel en paiform) legger du ingrediensene lagvis. Bruk slikkepott. Dette er rekkefølgen:

  • Bønner
  • Rømme
  • Guacamole
  • Salsa
  • Revet ost
  • Hakkede tomater
  • Koriander og/eller vårløk

Ferdig. Dippen spises fra bollen eller formen med nacho chips som bestikk.

Hvis du vil lage din egen bønnemos, hjemmelagd tacokrydder, guacamole og salsa selv, finner du flere oppskrifter på taco på denne samlesiden.

Tips

Bønnene kan byttes ut med kjøttdeig, eller en blanding av de to.

Dippen passer godt når du venter mange til fest eller til familiens tacofredag. Den kan også lages i porsjonsskåler.

Refried beans, frijoles refritos eller bønnemos kan lages av flere typer bønner, både brune og røde. Ferdige, godt kokte bønner blandes med krydder og enkelte steder løk, og moses med sleiv, stavmikser eller i blender.

Kilde: Lise Feirud / Sunn & syndig