BERGEN TRAVPARK: - Vi har spilt i silregn før, vi. Det senker ikke oss akkurat, sa den joviale stjernen. Før han gikk på scenen hadde fansen i poncho, sydvester og ikke minst cowboyhatter stått i timesvis i vedvarende striregn.

Overbeviste

Jackson og hans sterke band varmet og overbeviste de aller fleste som hadde tatt turen til Bergens potensielle nye storstue, Travparken. Som den lure artisten han er gikk det ikke lange tiden før han kommenterte både Skandinaviaturneen, publikum og værforholdene.

Alan Jackson på Bergen Travpark - FØRSTE GANG: Alan Jackson lider av flyskrekk, og har aldri før vært i Skandinavia. - Foto: Sigurd Hamre / NRK

FØRSTE GANG: Alan Jackson lider av flyskrekk, og har aldri før vært i Skandinavia.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

50-åringen fra Georgia serverte bergenserne later som «Gone Country», «Mercury Blues», «Small Town Southern Man», «Chattahoochee» og låten alle rockere og blueselskere på et eller annet tidspunkt har spilt, 40 år gamle «Summertime Blues». Alt ledsaget av flotte historiefortellende bilder på storskjermen bak.

Alan Jackson på Bergen Travpark - FØRSTE KONSERT: Bergen Travpark får godkjent som konsertarena etter den første store konserten på Haukås. - Foto: Sigurd Hamre / NRK

FØRSTE KONSERT: Bergen Travpark får godkjent som konsertarena etter den første store konserten på Haukås.

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Den tradisjonelle Nashville-countryen låt stødig og godt, og satt adskillig bedre blant det takknemlige publikumet enn Jill Johnsons danseband-aktige popcountry som kom tidligere på ettermiddagen.

Travparken godkjent

Trafikkavviklingen ut til hesteparadiset og arrangementet inne på arenaen så ut til å fungere upåklagelig.

Alan Jackson fans - Stor stemning for tålmodige fans - Foto: Sigurd Hamre / NRK

Stor stemning for tålmodige fans

Foto: Sigurd Hamre / NRK

Et lite rusk var lange køer for å få bonger etc. men dette kan nok finpusses til senere. Sceneopplegget, lydkvaliteten og oversikten for publikum fungerte svært bra.

Ikke uvcentet ble det likevel trafikk-kaos da Jackson-fansen inntok Steinestøvegen etter konserten. Ifølge flere medier var mye av problemet at taxier stoppet i området til tross for stoppforbud, og at mange spaserte midt i veien og gjorde det vanskelig både for bussene og øvrige trafikanter.

Lørdag var det 20.000 tilstede. Men ryktene går om en utvidelse til 35.000. Musikkinteresserte får se...

Country fans danser - Det går an å danse selv på en klissvåt travpark - Foto: Sigurd Hamre / NRK

Det går an å danse selv på en klissvåt travpark

Foto: Sigurd Hamre / NRK