Hjemmehåp scoret da Brann smadret Austevoll

STOREBØ (NRK): Hjemmelaget yppet mot storebror, men Brann ga seg ikke før det sto 7–0 i Austevoll.

Brann vant 7-0 over Austevoll.

Fjerdedivisjonslaget Austevoll yppet seg, men da 17 år gamle Halldor Stenevik fra øykommunen satte Branns fjerde i nettet, ble det enveiskjøring i cupoppgjøret på Storebø.

Oppgaven ble for stor

Austevolls trener Stig Storebø var klar for storfint besøk fra Bergen før kampstart. Han håpet på en reprise av oppgjøret i 2008, da Austevoll var nære en sensasjonsseier i første runde av cupen.

– Vi er klare. Det er ikke vanskelig å bli motivert for en sånn kamp.

Storebø mønstret et mannskap med blant annet fiskere og studenter til kveldens oppgjør. Men oppgaven mot høyt gasjerte Brann-spillere ble for stor.

Halldor Stenevik feire scoring

DEBUTERTE FRA START: 17 år gamle Halldor Stenevik debuterte fra start for Brann. Ungguten fra Bekkjarvik i Austevoll satte inn bergensernes fjerde for kvelden.

Tre før pause

Steffen Lie Skålevik sendte Brann i ledelsen etter en halvspilt førsteomgang. Da hadde Austevoll yppet seg ved flere anledninger.

Minutter før 1–0-målet kom Austevoll-spiss Tord Harald Skår nesten alene gjennom, men en våken Alex Horwath på luftetur utenfor 16-meterfeltet avverget muligheten.

I stedet var det altså bortelaget som tok ledelsen. Den ledelsen doblet Azar Karadas da han stanget ballen i mål på et hjørnespark etter en halvtimes spill. Minuttet før pause var det midtstopperkollega Jonas Grønner sin tur. Han sendte ballen i mål etter at Karadas hadde stanget en corner i tverrliggeren.

Ut fra sjanser og spill burde det trolig stått mer enn bare 3–0 til pause. Likevel var Austevoll, som spiller på nivå fem i det norske divisjonssystemet, tidvis på høyde med eliteserieklubben.

Før avspark Austevoll-Brann

NY FOLKEFEST: Over 1200 var til stede under oppgjøret på nye Austevoll stadion. Lagene møttes i cupen også i 2008. Da endte kampen 3–2 til Brann.

Ketsjupeffekten

Andre omgang startet sørgelig forsiktig. Flere av de største sjansene var det hjemmelaget som sto for, men Austevoll maktet aldri å sette ballen i mål bak Alex Horwath.

Men etter 76 minutter kom øyeblikket hjemmepublikummet i det minste kunne glede seg noe over: 17 år gamle Halldor Stenevik fra Bekkjarvik på Austevoll sto plutselig mutters alene på 10–12 meter og sendte ballen kaldt i mål. Scoringen fra Austevoll-karen var mildt sagt forløsende for bortelaget.

Scoringene kom på rekke og rad det siste kvarteret. På fire minutt satte Marius Bildøy, Steffen Lie Skålevik og Deyver Vega ballen i målet bak Austevoll-målvakt Simen Bratten Gjøvåg.

Austevoll før avspark mot Brann

NUMMERET FOR SMÅ: Austevoll-spillerne besto blant annet av fiskere og studenter, men i en lengre periode var fjerdedivisjonslaget fullt på høyde med Brann.

– Kjente de fleste på tribunen

– Det var litt urytmisk i starten, men det var som ventet. Det var mange som trengte å spille en kamp, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampslutt.

Han var alt i alt godt fornøyd med det som ble en grei gjennomkjøring.

I fjor sto Brann for årets desidert største cupbombe, da de røk ut etter et nervepirrende drama med straffesparkkonkurranse på bortebane mot Førde.

Det marerittet slapp sotrastrilen og resten av Brann-laget i år. På tribunen, som for anledningen var oppjustert med 500 sitteplasser, satt 1200 tilskuere og sørget for en folkefest i øykommunen.

– Det er dette som er gøy med den norske cupen.

Halldor Stenevik etter Austevoll-Brann

MYE KJENTFOLK: Unggutten Halldor Stenevik var godt fornøyd med oppmøtet i hjemkommunen Austevoll. – Det var deilig å få en scoring. Det hjelper på prestasjonen.

Gøy var det også for Halldor Stenevik. Austevollingen fikk tillit fra start og leverte varene med sin første scoring i Brann-trøyen.

– Dette var veldig artig. Jeg har kjennskap til de fleste på tribunen, så det var gøy å se at så mange stilte opp.