Hopp til innhold

Måtte pumpe målområdet for vann

Varmegradene har skapt hodebry i forkant av verdenscupen i Kvitfjell, i dag har pumpene gått i målområdet. Men rennlederen har troen på at alt går som planlagt.

Målområdet i Kvitfjell

Slik ser jordene rundt målområdet ut, to dager for verdenscupen skal starte i Kvitfjell.

Foto: Geir Røed / NRK

Varmegradene har ikke vært nådige mot snøen i Kvitfjell. Førstkommende helg er det duket for verdenscuprenn og i målområdet måtte det i dag tas i bruk pumper, for å frakte vekk de store vannmengdene som har samlet seg der.

– Fra mellomstasjonen og opp er det mer snø enn noen gang, men vi har hatt noen utfordringer nede i målområdet. Vi var heldige med at vi fikk tre dager med kuldegrader i forrige uke, så vi fikk produsert opp snø i målområdet. Vi har nå fått drenert vannansamlingene, så jeg er ikke nervøs, sier Svein Mundal, daglig leder i Hafjell- Kvitfjell Alpin AS.

Lenge siden sist

Man må 22 år tilbake i tid, for å finne tilsvarende lite snø i målområdet i Kvitfjell i forbindelse med en verdenscup i alpint.

– Vi fortrekker vinter og må nok tilbake til 1992 for å finne tilsvarende snøforhold. Det er grønt og litt stusslig på jordene rundt, men vi har fått lagt på snø i selve målområdet, så jeg tror dette går fint, sier Mundal.

På fredag og lørdag står utfor på programmet og på søndag er det klart for super-G, men været kan i verste fall sette en stopper for rennet på fredag. Også tåke er en viktig faktor for hvorvidt det blir start eller ikke.

Tåka kan bli avgjørende

– Det som blir avgjørende er treninga torsdag. Slik været ser ut og løypa er nå, går rennet som planlagt. Det er alfa og omega at vi får kjørt en trening i morgen, for at rennet kan gå som vanlig på fredag, sier rennleder Ole Johan Bjørge.

Ved behov er arrangøren forberedt på å flytte starten nedover og eventuelt ned til startpunktet for damene.

– Vi jobber for at det skal kjøres fra toppen, men må ta det som det kommer i morgen, sier Bjørge.

Kvitfjell

I helga skal det arrangeres verdenscup i Kvitfjell.

Foto: Geir Røed / NRK