Hopp til innhold
Kronikk

Lavmål av Frp

Jeg stemte på dere ved forrige valg. Hvis dere vil ha min stemme igjen, må dere slutte å spre fremmedfrykt.

Siv Jensen

'Når det går så langt at Siv Jensen klarer å provosere meg – mannen i gata – ikke med hvilke saker som er viktige, men måten hu oppfører seg på utad, da føler jeg at noen må si ifra', skriver kronikkforfatteren.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Mange mener Frp velgere er dumme og ignorante. Det er ikke tilfelle, Frp er partiet for folk flest fordi folk flest ikke bryr seg så all verdens mye om politikk, men velger parti ut ifra enkeltsaker.

Da er Frp et parti som er lett å gi sin stemme til, det var det i hvert fall for meg.

Provoserer

Det var en tid da de var klare i sin sak og flinke til å snakke for seg, men den tiden er over. Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg angrer på min stemme ved forrige valg, helt fra «morna Jens»- hilsenen til Siv.

Jeg har aldri før involvert meg i politiske debatter eller brydd meg så mye om hva som skjer på Stortinget. Politikk er ikke min greie. Men når det går så langt at Siv Jensen klarer å provosere meg – mannen i gata – ikke med hvilke saker som er viktige, men måten hu oppfører seg på utad, da føler jeg at noen må si ifra.

Det som skjer i sosiale medier i dag er lavmål.

Skal dette forestille reklame?

Ok, så har altså Kristoffer Joner fått hjelp av et reklamebyrå. Et byrå som også jobber for NOAS. De fikk samlet inn en god del penger, som skal sørge for at de menneskene som kommer til landet vårt skal få de samme rettighetene som vi tar for gitt. Det kom også med et budskap. En beskjed om at måten ting blir håndtert på utad ikke er greit.

Man trenger ikke å skryte av at man får sendt mennesker tilbake til fattigdom og elendighet. Det er ingen ære i å nekte andre mennesker en trygg hverdag. Vi har lover som må følges og krav som må oppfylles for at folk skal få bli her. Sånn må det være, det er naivt å tro at vi kan hjelpe alle. Men man kan være ydmyk overfor disse menneskene. Behandle dem med den respekt de fortjener, den respekt du også fortjener.

Man trenger ikke å skryte av at man får sendt mennesker tilbake til fattigdom og elendighet

Når Siv Jensen går til motangrep mot dette og legger ut et bilde med teksten «Støtter du Frp i arbeidet for en streng innvandringspolitikk? Gi oss en gave her. PS! Ingen reklamebyråer eller kjendiser bidro til denne plakaten.» med bilde av en mann i håndjern og en link hvor man kan donere penger til Frp, da lurer jeg på hva som foregår i PR-avdelingen. For vi vet jo alle at det ikke er Siv, men en annen person som sitter og trykker på tastene på facebooksiden hennes.

På samme måte som Joner fikk hjelp, får Siv hjelp daglig! I stedet for å prøve å sverte en kampanje som er ment å sette søkelyset på et problem og i tillegg samle inn penger for at asylsøkere skal få de rettighetene de har krav på, hvorfor ikke heller vise at de og kan gjøre noe bra?

De kunne for eksempel samle inn penger til å «hjelpe flyktninger i nærområdene der de trenger det mest», som Listhaug sa så fint om Joners kampanje. Da ville jeg kanskje donert en slant. Men, jeg kommer aldri til å donere penger for at Frp skal få en ekstra flaske vin på julebordet.

Prøv med litt anstendighet

Det må bli en slutt på drittslenging i politikken. Politikere må huske på at de er voksne mennesker i en stilling der de representerer landet vårt, og bildet de har begynt å male er ikke pent!

Mange begynner å følge med på politikken i en ung alder, det er ikke bra for samfunnet vårt at disse politikerne skal være forbilder for vår yngre generasjon når de holder på som de gjør.

De står på TV og fordømmer mobbing, mens mobbing er det de er flinkest til. Jeg lengter etter den dagen vi får politikere som klarer å heve seg over det de får mot seg og snur det til noe positivt. Når man inntar en forsvarsposisjon betyr det som regel at man er klar over at man har gjort noe man ikke burde gjort. Her er Siv Jensen norgesmester, med resten av følget hakk i hæl.

Jeg har vært vitne til en utvikling av holdningene til folk overfor innvandrere som er skremmende

Jeg har ikke gjort meg opp en mening om hvor stemmen min går ved neste valg, men det skal en utrolig snuoperasjon til for at Frp skal få min stemme en gang til.

Det første de må gjøre er å slutte med er å spre fremmedfrykt. Jeg har vært vitne til en utvikling av holdningene til folk overfor innvandrere som er skremmende. Det er en hyklersk dobbeltmoral uten sidestykke som er ute og går.

Man sitter i stua med Facebook og uttaler seg om hvor farlige ALLE disse innvandrerne er. Så, når lørdagskvelden kommer, er man villig til å slåss til døden fordi noen sniker i kebabkøen.

Følg debatten: Twitter og Facebook

Snikrasisme

Jeg er, og har alltid vært, enig i at en streng innvandringspolitikk er viktig, men det er en vesentlig forskjell på et objektivt syn og ren og skjær rasisme. Ja, jeg drar rasismekortet, for det er faktisk det det er. Men jeg tror ikke det kommer av at mannen i gata ikke liker disse menneskene, jeg tror det kommer av fremmedfrykt. En frykt som er uberettiget og ufortjent, som politikerne bidrar til.

Vi er alle mennesker av lik verdi uansett hudfarge, religion, bakgrunn, språk og sosial status. Det er utrolig viktig at vi forstår dette, det er utrolig viktig at våre ledere står fram og viser at de forstår dette.

Vi kan ikke ha det sånn at vi som nordmenn fordømmer våre nye landsmenn for småting mens vi ser mellom fingrene med at vi selv gjør noe galt.

Vi kan ikke ha det sånn at vi som nordmenn fordømmer våre nye landsmenn for småting mens vi ser mellom fingrene med at vi selv gjør noe galt. Dette er selve definisjonen på rasisme, og jeg veit godt at det ikke er sånn det er ment, men det er sånn det blir oppfattet.

Her må lederne våre ta et oppgjør og lede folket på rett vei igjen, og som den optimisten jeg er har jeg fortsatt ett snev av tro igjen på menneskeheten.

Så Siv, dersom dere vil ha min stemme igjen: Slutt å spre fremmedfrykt, slutt å trekke andre ned for å heve deg selv opp, det er ikke kledelig. Begynn å gjør noe som er positivt for samfunnet vårt.

Da kanskje det er en mulighet for at dere igjen kan få min stemme.