Hvorfor bryr vi oss ikke om klimaendringene?

Under kveldens «Debatten» stiller Unge Høyre og Natur og Ungdom til nettmøte på NRK Ytring. Du kan også selv delta i diskusjonen via Twitter.

Kongsfjorden på Svalbard

Ved en målestasjon på Svalbard er den symbolsk viktige grensen på 400 milliondeler (ppm) CO2 i atmosfæren brutt fem måneder på rad. Og økningen fortsetter med uforminsket styrke. Bildet er fra Kongsfjorden på Svalbard.

Foto: Eivind Molde / NRK

Forskere sier at CO2-utslippene aldri har vært større. Samtidig er det få av oss som tar miljøtrusselen på alvor. Nordmenn tror ikke vi vil merke stort til endringer i klimaet.

Hvorfor er det sånn? Dette er tema for Debatten i kveld (kl. 21.30 – 22.30), hvor gjester som Nina Jensen, (generalsekretær i WWF), Per Willy Amundsen (miljøpolitisk talsmann i Frp), Bård Vegar Solhjell (miljøvernminister fra SV) og Ole Henrik Ellestad (professor i kjemi) skal delta.

Også du kan delta

Vi inviterer også deg til å delta i debatten om dette temaet på nrk.no/ytring. Der vil vi vise sendingen direkte. Samtidig vil leder i Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy, og leder for Natur og Ungdom, Silje Lundberg, diskutere debatten fortløpende og ta i mot spørsmål fra innsendere.

I tillegg kan man også delta ved å kommentere debatten på Twitter. Vi løfter fram det mest relevante av det som skrives på Twitter med hashtagen #Debatten under sendingen.

Vi vil ikke videreformidle alt som sies om Debatten på Twitter, fordi vi tror at et redaksjonelt utvalg av de mest interessante bidragene er mer verdifullt for publikum. Vi leser og velger ut det som skal vises fortløpende under sendingen.

Du kan selv debattere med andre seere ved å bruke #Debatten på Twitter. Eller direkte fra Ytring-forsiden, der sendingen og feeden vises. Trykk «Skriv tweet til @NRKYtringLive» for å nå fram til oss (du må ha en Twitter-profil og være logget inn).

For å stille spørsmål til Sandøy og Lundberg trenger du ikke noen egen Twitter-profil.