Musikk er smertestillende medisin

Behagelig musikk kan virke smertelindrende på gikt- og kreftpasienter viser ny forskning. Forklaringen er at musikken distraherer hjernen.

Musikk

Studier har vist at musikk kan virke like lindrende som Ibuprofen, men selvsagt uten noen former for bivirkninger.

Foto: Frédéric Cirou / PhotoAlto

Den danske oppdagelsen kan i fremtiden redusere bruken av smertestillende medisiner og bør bli en del av den offisielle behandlingen, mener forskeren selv.

Beroligende og avslappende

De fleste har opplevd at musikk har virket avslappende. Men musikk kan mye mer enn det.

Faktisk kan yndlingsmusikken vår fjerne smerter like effektivt som smertestillende medisiner.

Les hele saken på

forskning.no

.

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)