Hopp til innhold

Warloe: – Er for tidlig å avskrive meg

Høyres Henning Warloe innrømmer nylig narkobruk, men forstår ikke narkotikafunn i leiligheten og tar ikke stilling til spørsmålet om renominasjon.

Henning Warloe

– På dette stadiet opplever han dette som prematurt. Vi er ikke der ennå at han tar stilling til renominasjon, sier Warloes forsvarer.

Foto: tomas@icu.no

Warloe mener det er for tidlig av Høyre-leder Erna Solberg å gi beskjed om at han ikke får stille til stortingsvalget neste år .

– Når man er med på å lage lovene, må man også følge lovene, og vi har nulltoleranse for at en stortingsrepresentant bruker narkotika, har Solberg sagt.

– På dette stadiet opplever han dette som prematurt. Vi er ikke der ennå at han tar stilling til renominasjon. Først må straffesaken avklares, sier forsvarer Erling O. Lyngtveit til NTB.

Avviser straffskyld

Stortingsrepresentanten har trukket seg fra alle verv i partiet etter at han i helgen ble siktet for oppbevaring av narkotika .

Warloe avviser kjennskap til dette og nekter straffskyld for oppbevaring.

Forsvareren sier at Warloe står for det han har gjort, men advarer mot å gi ham ansvar for noe mer.

– Han har i avhør blitt spurt om han har forsøkt narkotika, og har bekreftet at det er skjedd i løpet av de siste seks-sju ukene. Det er liten tvil om at dette har vært amfetamin, sier Lyngtveit.

Leiligheten frigitt

Funnene i stortingsleiligheten til Warloe kom i forbindelse med en større narkotikaaksjon på Romerike. En 31-årig mann som er pågrepet i denne saken, har hatt tilgang til leiligheten og har i avhør innrømmet å ha oppbevart narkotika der.

Han står imidlertid fast på at Warloe ikke har visst noe om dette, og politiet har understreket at Høyre-politikeren ikke er involvert i narkotikasaken på Romerike.

Politiet har frigitt leiligheten, og den står til Warloes disposisjon, opplyser forsvareren.

(NTB)