Væpna politiaksjon i Bergen

  • Utlendingar sikta for bortføring

    Dei fire sikta etter kidnappingsdramaet i Bergen natt til fredag, er 21-25 år gamle, skriv BT. Dei yngste er nordafrikanske og bur på same adresse i Bergen, med heleri, tjuveri og narkotika på rullebladet. Dei eldste er ukjende eller lite kjend for politiet. Alle er kravd varetektsfengsla i fire veker med brev- og besøksforbod, med to veker full isolasjon.

  • Fengslingsmøte etter kidnapping

    Dei fire som er sikta etter at ein 39-årig mann vart bortført i Bergen sentrum i natt, vert framstilt for varetekstfengsling laurdag føremiddag. Det opplyser politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

  • Politiet har pågrepet fire personer

    I forbindelse med kidnappingen natt til fredag, har politiet nå pågrepet fire personer. Alle er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. I en pressemelding sier politiet at de ikke har opplysninger som tilsier at det skal være flere gjerningspersoner under hendelsen som ikke er pågrepet. Aktive søk er derfor avsluttet.

Politiet satte inn store mannskaper, og et politihelikopter, for finne gjerningspersonene. Innsatsleder i Vest politidistrikt, Gisle Antun, forteller her om aksjonen.