To trehus tapt i brann i Bergen

Brannmannskaper og politi har evakuert to overtente bolighus på Sydnes i Bergen sentrum. – Det er ingen spredningsfare, sier politiet. Alle beboerne er evakuert, ingen er skadd.

Brannmannskaper og politi har evakuert to overtente bolighus på Nøstet i Bergen sentrum.

ALLE EVAKUERT: Like etter klokken 2 natt til søndag stod to bolighus i full fyr i Bergen sentrum. FOTO: Dag Harald Andersen, NRK.

Politiet i Hordaland meldte om brannen på Twitter like etter klokken 2 natt til søndag.

– Vi har per nå registrert 12 evakuerte. Husene anses som tapt. Det er ikke registrert fare for videre spredning, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i politiet.

Politiet undersøker risikoen for at det kan ha vært personer de ikke har oversikt over i bygningene som nå anses å være tapt, sier Samsonsen til NRK.

– Vi har kontroll på til sammen ni personer fra de to husene hvor det brenner. De sier at de ikke savner noen, sier han.

Brann på Nøstet i Bergen
Foto: Stian Sørum Røkenes <Stian.Sorum.Rokenes@nrk.no> / NRK

Spredte seg til nabohuset

Til NTB sa Samsonsen like etter klokken 2 natt til søndag at to bolighus sto i full fyr i Bergen sentrum. Ifølge operasjonslederen begynte det først å brenne i ett hus i Sydnesgaten, før det spredte seg til nabohuset.

Vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen i Hordaland sa til NTB klokken 2.30 at området hadde stor brannsmitte.

– Det er en del trebebyggelse i området og nå ser vi røyk komme ut av det tredje huset, men vi har mange stasjoner på stedet og vi prøver å begrense skaden mest mulig, sa Hartvigsen. Brannmannskapet skal ha klart å isolere brannen og slukke brannutviklingen i det tredje huset.

Brannmannskaper fra fire stasjoner er på stedet, i tillegg har brannvesenet fått assistanse fra Askøy brannvesen. Ifølge brannvesenet brenner det fortsatt i de to husene, men husene rundt er sikret.

Brann i Bergen
Foto: Dag Harald Andersen / NRK

Oversikt

Så lang kan ikke politiet si noe mer om årsaken til brannen.

– Vi vil starte avhør av dem som har kommet ut fra det ene huset, opplyser Johanessen.

– Vi har hatt mer enn nok nå med å koordinere arbeidet med helsevesenet og brannvesenet. I tillegg til slukking drives det sikkerhet og kontroll, sier han.

Samsonsen sier politi og ambulansepersonell rykket ut til stedet sammen med brannvesenet. Ifølge Vegvesenet er veien mellom Nøstegaten og Jekteviken stengt på grunn av brannen.

Brann i Bergen

Husene anses som tapt.

Foto: Dag Harald Andersen / NRK