Takker bergenserne for hyllesten

Bergen brannvesen og de øvrige redningsmannskapene får massiv ros etter den snarrådige innsatsen natt til fredag. Her takker de for skrytet.

Frode Bødtker, vakthavende sjef i Bergen Brannvesen om brannen.

LEDET SLOKKINGEN: – Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra naboer og byens befolkning på hva vi gjør. Jeg tror nok vi reddet en del hus med innsatsen vi gjorde i natt, sier vakthavende sjef Frode Bødtker.

Vakthavende sjef Frode Bødtker ledet vaktlaget da brannalarmen gikk natt til fredag.

– Det var ganske intenst. Vi fikk melding om at det var full fyr i huset og at folk fortsatt befant seg der inne. Derfor var vi ekstra påpasselige, sier Bødtker til NRK.

Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra naboer og byens befolkning på hva vi gjør. Jeg tror nok vi reddet en del hus med innsatsen vi gjorde i natt.

Frode Bødtker, vakthavende sjef

Rykket ut på fem minutter

Store brannstyrker brukte en knapp time å få kontroll på brannen, som startet i Nedre Hamburgersmau 8 klokken 22.35 natt til fredag.

– Vi har et godt og slagkraftig brannvesen i Bergen, og kort kjørtetid til brannutsatte områder. To stasjoner befant seg bare fem minutters kjøretid til brannstedet, sier han.

To personer ligger fortsatt lettere skadd på Haukeland sykehus etter boligbrannen i sentrum i natt: En kvinne (55) og en mann (24), melder sykehuset i en pressemelding. Ytterligere en pasient ble utskrevet tidligere i dag.

Totalt måtte seks personer ha legehjelp, og 22 ble evakuert, etter brannen i Nedre Hamburgersmauet.

LES OGSÅ: Politiet: – Lettet over at ikke flere hus tok fyr

Får skryt i sosiale medier

Ordfører Trude Drevland er en av mange profilerte bergensere som har gått ut i sosiale medier og hyllet innsatsen til redningsmannskapene, og brannvesenet spesielt.

– Mange naboer og bergensere flest gir uttrykk for lettelse og glede etter innsatsen deres, hva tenker du om det?

– Det er alltid hyggelig å få tilbakemeldinger fra naboer og byens befolkning på hva vi gjør. Jeg tror nok vi reddet en del hus med innsatsen vi gjorde i natt, sier Frode Bødtker.

– Vet dere hvordan brannen startet?

– Det vil nok politiet komme tilbake til.

LES OGSÅ: Bergensarane hyllar brannvesenet