Her hopper mannen fra det brennende taket

Mannen i trusen nøler litt, så hopper han. Sekunder senere lander han på en søppelcontainer.

Mann hopper fra taket

NØLTE LITT, SÅ HOPPET HAN: Tobias Pran Schmidt (25) sto og filmet brannen i Bergen sentrum da han oppdaget denne mannen på taket. Mannen er barbeint og kun iført undertøy. Forbipasserende kjørte frem en søppelcontainer som mannen kunne hoppe ned på.

Foto: Tobias Pran Schmidt

Tobias Pran Schmidt (25) sto og filmet brannen i Bergen sentrum da han oppdaget den den lettkledde mannen på taket.

Karen i trusen heter Cedrik Becker (25) og er beboer i huset.

– Det var kjempevarmt i trappen og ikke mulig å gå ned, slik jeg vurderte det. Jeg gikk tilbake til rommet mitt. Plutselig sto jeg på taket. Jeg skrek etter hjelp, og folk på bakken kom til med en container. De skrek «Hopp, hopp». Jeg hoppet ned og gikk gjennom bosscontaineren, forteller Becker til Bergens Tidende.

De fleste eiendelene hans forsvant i brannen, deriblant telefon og bankkort.

Det var ingen god landing. Sårene så ikke bra ut, men han kom seg inn i en ambulanse.

Tobias Pran Schmidt

Måtte få ham ned

– Jeg filmet bare noen sekunder med mobilen før jeg bestemte meg for å hjelpe ham, sier Schmidt til NRK.

Han var på besøk hos kjæresten sin da det begynte å brenne i nabohuset, nærmere bestemt i Nedre Hamburgersmauet klokken 22.35. Bygget ligger bare 50 meter fra nedre Fløibanestasjon, og et par hundre meter unna Fisketorget i Bergen.

Som du ser av bildet slo flammene ut i bakgården.

LES OGSÅ: Politiet: – Lettet over at ikke flere hus tok fyr

Kjørt vekk i ambulanse

Andre tilskuere prøvde, ifølge Bergensavisen, å hente madrasser, men de torde ikke å oppholde seg i gaten på grunn av den massive røyken.

– Til slutt måtte vi bare rope: «Du må se til helvete å hoppe!» Mannen fikk seg en trøkk da han hoppet ned på søppelkassen, det var ingen god landing på søppelcontaineren. Sårene så ikke bra ut, men han kom seg inn i en ambulanse, sier Schmidt.

To personer ligger fortsatt lettere skadd på Haukeland sykehus etter boligbrannen i sentrum i natt: En kvinne (55) og en mann (24), melder sykehuset i en pressemelding.

Ytterligere en pasient ble utskrevet fra sykehuset i morgentimene.

Totalt måtte seks personer ha legehjelp, og 22 ble evakuert, etter brannen i Nedre Hamburgersmauet 8. Ifølge en tidligere leietaker skal det være ti boenheter i det brannskadde huset.

LES OGSÅ: Bergensarane hyllar brannvesenet