Pus reddet opp av veikum

Det ble dramatisk da en katt ble oppdaget i en veikum full av vann i Bergen. Både brannvesenet og nabolaget engasjerte seg i redningaksjonen.

Katt reddet opp av veikum

KALD OG VÅT: Katten ble tullet inn i et tørt håndkle da den endelig kom opp av kummen. Nå er den sendt til Fana dyreklinikk for en liten helsesjekk.

Foto: Ole-André Lagmandokk

Brannvesenet fikk melding om at en katt hadde satt seg fast i en veikum like etter klokken 14.30. Noen gutter hadde hørt katten remje fra veikummen da de gikk forbi.

Brannvesenet rykket til stedet og forsøkte å få katten opp. Men arbeidet var ikke helt enkelt.

Katt reddet opp fra veikum

REDNINGSAKSJON: Hele nabolaget på Vallaheiane engasjerte seg i katteredningaksjonen.

Foto: Ole-André Lagmandokk

– Katten er skremt og det tar tid å få tak i den, sa brannvakt i Bergen Helge Lund underveis i redningsoperasjonen.

Samtidig steg vannet i veikummen og truet med å fylle den.

Leverpostei og mjauelyder

Men pus var skremt og lot seg ikke lure av mjauelydene brannmannskapet laget for å lokke den bort til seg. Heller ikke en tråd med leverpostei i enden fikk pus til å komme frem.

Katt satt fast i veikum

LOKKET KATTEN: Brannvesenet forsøkte med mjauelyder i forsøket på å få katten opp av veikummen. Til slutt var det leverpostei og klatrestativ som gjorde susen.

Foto: Ole-André Lagmandokk

Brannvesenet ga dermed opp forsøket med å løfte katten opp, og satte ned et katte-klatrestativ i kummen slik at den kunne den komme opp på egenhånd.

Lokket med leverpostei

Pus turte fortsatt ikke å komme opp, og brannmannskapet valgte å dra fra stedet for å komme tilbake senere.

Katten var da mulig å se fra toppen av kummen, og en av beboerne i området begynte å lokke på den.

Reddet katt opp av veikum

KATTE-KLATRESTATIV: Brannvesenet måtte være kreative for å få katten opp av veikummen. Det var til slutt klatrestativet og en lokkende beboer i området som fikk katten opp av kummen.

Foto: Ole-André Lagmandokk

– Så klarte jeg å få tak i nakkeskinnet på katten og fikk dradd den opp. Det var veldig kjekt at vi klarte å redde den opp, forteller redningsmann Bengt Hammer.

Savnet i en uke

Katten ble sendt til dyreklinikken for en helsesjekk, og for å sjekke om den hadde navnemerke. Det hadde den og eieren er funnet, ifølge Hammer.

Hun hadde kommet til Vallaheiane etter å ha sett katten på nettavisene.

– Hun lurte på om det var hennes katt. Den hadde vært borte i en hel uke. Og så tynn som den var, har den kanskje gått nede i kloakken hele uken uten mat, spekulerer Hammer.

– Det endte heldigvis godt, sier han.