Hopp til innhold

– Uppstrøm er drevet til avgrunnen av media

Uppstrøms hovedforsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, sparte ikke på kruttet da han skjelte ut pressen før innledningsforedragene i Bergen tingrett mandag.

Lyngtveit

Lyngtveit raste mot pressen i Bergen tingrett mandag.

Foto: Mathiesen, Tor Erik H. / SCANPIX

Finansmannen Tor Arne Uppstrøm møtte mandag i Bergen tingrett, tiltalt for økonomisk utroskap og bedrageri, etter å ha utelatt å møte opp ved to anledninger.

Alt om: Uppstrøm-saken

LES OGSÅ: Kom til retten likevel

– Media har skapt problemene

Før innledningsforedragene benyttet hans hovedforsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, tiden til å skjelle ut det oppmøtte pressekorpset.

– Fagfolkene både i England og her i Norge er enige om at det er media som har skapt problemene, og som har ført til at saken har måttet utsettes to ganger tidligere, tordnet Lyngtveit.

– Vi har å gjøre med en person som har blitt drevet til avgrunnen på grunn av journalistenes aggressivitet.

Verstingliste

Ifølge Lyngtveit er det TV2, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende og Bergensavisen som har oppført seg dårligst mot Uppstrøm.

– Pressen burde gå i seg selv. Hvorfor driver dere jakt på en syk mann i London? spurte han reporterne i tingretten mandag.

– Sett dere inn i saken

Lyngtveit anklaget også journalistene for ikke å ha satt seg grundig inn i saken.

– Jeg vil oppfordre dere til å følge innledningsforedraget mitt med oppmerksomhet. Jeg tror mange vil oppleve at saken kanskje stiller seg ganske anderledes enn det en del uten videre har lagt til grunn.

Har ønsket å renvaske seg

Og ifølge forsvareren har Uppstrøm ønsket å renvaske seg i lang tid. Media har hindret ham i dette, mener Lyngtveit.

– Vi har å gjøre med en mann som får livet sitt ødelagt. Ikke på grunn av en sak - som han i lang tid har ønsket å møte opp i og renvaske seg for - men på grunn av journalistenes behandling.

Pressen kastet på gangen

Pressen ble kastet på gangen i forbindelse med rettsaken mot Tor Arne Uppstrøm, og må følge prosedyrene på storskjerm.

Foto: Steinar Nedkvitne