Hopp til innhold

Kom til retten likevel

Tor Arne Uppstrøm har nå kommet til Bergen og rettssaken mot han kan starte.

Forsvarer Erling O. Lyngtveit og Dag Drevatne

FORSVARERE: Forsvarer Erling O. Lyngtveit og Dag Drevatne.

Foto: Mathiesen, Tor Erik H. / SCANPIX

Finansmannen ga retten beskjed om at han aksepterte at retten innledet uten at han var til stede klokka 0930. En halv time senere dukket hovedpersonen selv opp. Om det betyr at han vil være i retten alle de 24 dagene som er satt av til saken er usikkert.

Hovedpersonen gir pressen skylda for at han ikke dukka opp klokka 09.30.

Uppstrøm har erklært seg ikke skyldig i alle punktene mot han.

Lukkede dører

Uppstrøm har også bedt om at rettssaken skal gå for lukkede dører. En enstemmig rett har bestemt at hovedforhandlingene skal gå for lukkede dører. Det betyr at pressen må følge saken via video fra et rom ved siden av rettssalen.

Dommer Arne Langeland opplyste at Uppstrøm hadde sagt seg villig til å møte hvis han slapp å møte publikum og presse. Dette ble godtatt av retten av hensyn til sakens opplysning.

67-åringen sier det er på grunn av sykdom han ikke ønsker at pressen skal være til stede i samme rom som han. Forsvareren, Erling O. Lyngtveit, kom med et kraftig angrep på mediene da han begrunnet hvorfor Uppstrøm ikke kunne møte i åpen rett.

LES ALT OM: Uppstrøm-saken

- Dette har pressen seg selv å takke for. Dere har forfulgt Uppstrøm, ligget i buskene og leid helikopter for å overvåke ham. Dere har også jaktet på en psykisk syk mann i London. Jeg tror ikke dere i pressen forstår hva psykiske lidelser innebærer, sa Lyngtveit.

Flere forsøk

Pressen ble kasta på gangen da rettssaken mot Tor Arne Uppstrøm starta.

UTE: Pressen måtte vente ute på gangen da rettssaken starta mandag.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK
Tor Arne Uppstrøm.

KOMMER LIKEVEL: Tor Arne Uppstrøm møtte opp mandag.

Foto: ARKIV / NRK

Dette er tredje forsøk på å få Tor Arne Uppstrøm til å møte i retten. 67-åringen er tiltalt for økonomisk utroskap og bedrageri etter oppkjøpet av Mjellem & Karlsen i 2002.

Rettssaken startet klokka 09.30 mandag.

Sykemeldinger

LES OGSÅ: Usikkert om Uppstrøm vil møte | Uppstrøm må møte i retten | Uppstrøm prøver sykmeldingen for Høyesterett

De to tidligere gangene han skal møttt i retten har Uppstrøm levert sykemeldinger. Uppstrøm var innlagt på en svært eksklusiv klinikk i London der det kosta 20.000 kroner i døgnet å ligge.

Det er uklart om Tor Arne Uppstrøm har levert sykemelding denne gangen.