Politisønn fengslet i fire uker - far suspendert fra politiet

BERGEN TINGRETT (NRK): Politimannens sønn var den siste som ble pågrepet i den store overgrepssaken. – Han opplever siktelsen som en påkjenning, sier forsvareren. Han er nå fengslet i fire uker.

Janne Heltne og Jostein Alvheim - Dark Room

FENGSLING: Forsvarer Jostein Alvheim (til høyre) og påtaleansvarlig Janne Heltne møttes i Bergen tingrett i dag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

SISTE: Klokken 16.43 kom fengslingskjennelsen fra retten. 23-åringen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I to uker skal han være i fullstendig isolasjon. Den siktede ønsket ikke å være til stede da kjennelsen ble avsagt, og han har tatt betenkningstid når det gjelder ankespørsmålet.

Politiet mener 23-åringen har chattet om seksuelle overgrep mot barn.

Hordalendingen ble tatt av politiet fredag, i det som foreløpig er den siste pågripelsen i det store «Dark Room»-komplekset.

I går satt faren hans, en politimann i Vest politidistrikt, i et flere timer langt avhør med politiet. Faren er også siktet og blir i dag suspendert fra stillingen sin til saken er avklart.

Politimannen skal ha blitt konfrontert med å ha lest noveller av en ulovlig karakter. Han nekter straffeskyld, og skal heller ikke kjenne til at sønnen var involert i saken.

Sønnen i fengslingsmøte i dag

Da fengslingsmøtet mot sønnen startet bak lukkede dører i Bergen tingrett i dag, nektet den 23 år gamle sønnen for å ha gjort noe som helst ulovlig.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen. Det hele er svært belastende og en påkjenning for ham, sier mannens forsvarer etter at første del av fengslingsmøtet er over.

Vil fengsle ham i fire uker

23-åringen har gitt en kort forklaring etter at han ble pågrepet, men har i dag ikke forklart seg noe mer utover det, får NRK opplyst.

– Vi vil vite mer før vi avgir noen forklaring, blant annet om hvor stort omfanget er for hans del, sier Alvheim.

Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne hadde bedt om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, to av dem i full isolasjon. Fengslingsmøtet tok en pause klokken 14.30, før kjennelsen kommer senere i dag.

Ifølge forsvareren har 23-åringens far ikke vært tema i deres samtaler.

Tatt hjemme hos faren

Politimannen ble koblet til den store overgrepssaken «Dark Room» fordi politiet mener sønnen (23) hans var sentral i nettverket. Sønnen blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Da politiet fredag slo til mot flere adresser i Hordaland, blant annet hjemmet til polititjenestemannen, ble hans sønn pågrepet der.

Denne saken oppdateres.