Politiet mener de kjenner motivet for dobbeltdrapet i Bergen

Fem personer er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at to personer ble funnet døde i Bergen 13. januar. Politiet undersøker trusler rettet mot den drepte kvinnen.

Dronebilde av funnstedet ved Osavatnet i Arna. Dobbeltdrapssaken

FUNNSTEDET: Politiet mener de to avdøde ble fraktet hit til Osavatn i Arna, etter å ha blitt drept ved hospitset i Møllendalsveien.

Foto: Odd Arne Olderbakk/Sindre Skrede / NRK

Tirsdag ble det kjent at en mann i 20-årene er pågrepet i dobbeltdrapssaken. Pågripelsen skjedde i Fana i Bergen i 23-tiden mandag. Han er den sjette som er siktet i saken.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at to personer ble funnet døde ved Osavatnet mandag forrige uke.

Skal avhøres i dag

I en pressemelding skriver politiet at mannen ble brakt inn til politihuset i Bergen. Politiet vil i løpet av dagen forsøke å gjennomføre avhør.

– Jeg bekrefter at klienten min skal avhøres i dag, men kan ikke kommentere saken ytterligere, sier Kaj Wigum, mannens forsvarer.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

Fra før er fem personer siktet i saken:

  • Mann (56), siktet for drap eller medvirkning til drap. Pågrepet på kvelden mandag 13. januar. Varetektsfengslet i fire uker.
  • Mann (36), siktet for drap eller medvirkning til drap. Pågrepet på kvelden mandag 13. januar. Varetektsfengslet i fire uker.
  • Mann (33), siktet for drap eller medvirkning til drap. Pågrepet 14. januar. Varetektsfengslet i fire uker.
  • Mann i 40-årene, siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis. Løslatt 15. januar.
  • Mann (33), siktet for drap eller medvirkning til drap. Pågrepet 17. januar. Varetektsfengslet i fire uker.

Fredag opplyste politiet at de involverte kjenner hverandre.

Kjenner trolig motivet

Mellom 30 og 40 ansatte i politiet jobber med dobbeltdrapet. Politiet beskriver saken som omfattende. Over 50 vitner er avhørt, noen av dem flere ganger.

Fortsatt gjenstår en rekke avhør, blant annet med flere av de siktede.

– Vi har dannet oss en formening om motivet, om hendelsesforløpet og tidspunktet for drapet. På grunn av hensyn til den videre etterforskningen kan vi ikke dele informasjonen ennå, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til NRK.

Politiet vil i dag ikke si noe om drapsvåpenet.

– NRK kjenner til at kvinnen har blitt truet via sosiale medier. Er politiet klar over det?

– Vi har oversikt over fornærmedes bakgrunn. Dette er tema for den videre etterforskningen. Det kan for eksempel ha betydning for motivet eller bakgrunnen for handlingen.

Politiadvokat Inger-Lise Høyland

STADIG UTVIKLING: Politiadvokat Inger-Lise Høyland utelukker ikke flere pågripelser knyttet til dobbeltdrapet i Bergen.

Foto: Truls Kleiven

Kan bli flere pågripelser

Fordi det gjenstår en rekke avhør er politiet tilbakeholdne med informasjon om pågripelsen av mannen i 20-årene, men utelukker ikke flere pågripelser.

– Saken er omfattende og mange personer er involvert. Det kommer stadig ny informasjon, og derfor kan vi ikke utelukke at det vil komme ytterligere utvikling i saken, sier Høyland.

Gjennomgår videomateriale

Politiet mener dobbeltdrapet skjedde i et hospits for rusavhengige i Møllendalsveien i Bergen. Deretter ble de drepte fraktet til foten av Gullfjellet og dumpet i en elv. Ifølge VG og BT lå de avdøde under en presenning da de ble funnet.

Politiet har fått inn over 80 tips i saken og skal gjennomgå store mengder video fra overvåkningskameraer i de aktuelle områdene.

– Vi vil prøve å plassere bevegelsene til de siktede og de avdøde, forklarer Høyland.

Møllendalsveien undersøkelser dobbeltdrapssaken i Bergen

ÅSTEDET: Politiet mener at drapene skal ha skjedd i dette hospitset i Møllendalsveien i Bergen.

Foto: Christian Lura / NRK