Hopp til innhold

Oktoberflaumen i Hordaland

 • Flertall for flomvern i Odda

  Ap, Sp, Høyre og Frp sikrer sammen flertall for å åpne for utbygging av flomtunnel og vannkraftverk i nedre del av Opo-vassdraget. Det ble klart da energikomiteen på Stortinget avga sin innstilling til saken i dag. Den skal opp i Stortinget 7. desember.

  Hus graves ut fra grunn
  Foto: NRK
 • RIVER HJØLLOBRUA:

  I dag startar rivinga av Hjøllobrua i Odda. Brua over Opoelva fekk store skader under den store oktoberflaumen på Vestlandet i fjor. Arbeidet med ny bru skal starta opp i desember, og i mellomtida skal ein førebels stålbru setjast opp.

  Riving av Hjøllobrua i Odda
  Foto: Tale Hauso / NRK
 • NYE MILLIONAR ETTER FLAUM:

  Kommunalminister Jan Tore Sanner deler ut 71,6 millionar kroner til bygdene på Vestlandet som vart råka av oktoberflaumen i fjor. Dette er andre runde med utbetaling av skjønnsmidlar og denne gongen er det Odda, Aurland, Vik og Gaular som får pengar til utbetring av skader på kommunale vegar, bruer og anna infrastruktur.

 • 67 MILLIONAR I FLOMERSTATNING:

  Kommunane i Hordaland som vart råka av oktoberflaumen har i dag fått erstatninga frå kommunal- og moderniseringsdepartementet. Odda får 51,8 millionar kroner, Voss får 13,3 millionar kroner og Kvam får 2,6 millionar kroner i erstatning.

Dronebilder fra Odda
Kystverket er i gang i Odda.
Se Olav Døvik rapportere fra Odda