Oddekalv må ut på ny tiggerunde

Norges Miljøvernforbund fikk godvilje fra banken og unngikk konkurs. Nå starter pengeinnsamlingen for andre året på rad.

Aksjonerte mot Oddekalv

TØFF UKE: Tirsdag fikk Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund besøk av namsmannen. Torsdag kunne organisasjonen gå konkurs.

Foto: Ketil Jordan / NRK

Et møte med Sparebanken Vest i dag kunne potensielt slå Norges Miljøvernforbund konkurs, men Kurt Oddekalvs organisasjon unngikk det også i denne omgang.

Må skaffe halvannen million

– Det som kom ut av møtet var at vi må gjøre opp for den gjelden vi har til banken, og må innen en viss tid skaffe cirka 1,5 millioner kroner, sier Oddekalv til NRK torsdag.

I går fryktet han at banken ville kreve gjelden betalt med en gang og at forbundet ville bli slått konkurs, ettersom de ikke har penger. De 17 ansatte ville i så fall bli sagt opp.

– Jeg er veldig fornøyd med møtet i dag, og det var veldig positivt for oss. Jeg ser lysere på fremtiden nå, men det er tøft å gå i motbakke hele tiden, sier han i dag.

Det har vært en dramatisk uke for Oddekalv og miljøforkjemperne med base i Skuteviken i Bergen. Tirsdag troppet politi og namsmannen opp på kaien deres, og tok beslag i en miniubåt fra båten Miljødronningen.

Med det mistet også Norges Miljøvernforbund alle muligheter til å tjene penger, hevder Oddekalv, ettersom miniubåten er en viktig del av inntektsgrunnlaget til forbundet.

Konkurstrøbbel for andre gang på ett år

Også i fjor høst var organisasjonen nær en konkurs, grunnet store utgifter til 50-millionersinvesteringen Miljødronningen har vært. Det endte den gang med tiggeaksjon på Facebook, e-poster og på gaten i Bergen.

Oddekalv2

GATELANGS: Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbundet på gaten for å samle inn penger høsten 2010.

Foto: NRK

Det kan fremdeles ende med konkurs, men også i år har det blitt satt i gang kronerullingen og innsamling.

– Det er fremdeles en mulighet om vi ikke klarer å skaffe noen av pengene banken skal ha. Men jeg ser rimelig positivt på det, for det er nye pengeinnsamlinger på gang, sier Oddekalv.