Nytt ras i natt – E39 stengt til tirsdag

– Vi hadde ikke åpnet nå om det ikke hadde vært trygt, sa vegvesenet da E39 ble gjenåpnet etter det store snøraset i Romarheimsdalen. Få timer senere raste det igjen. Nå blir veien stengt til tirsdag.

Snøskred i Romarheimsdalen ved E39

RASUTSATT: Vegvesenet advarte mot fortsatt rasfare i Romarheimsdalen da E39 onsdag kveld ble gjenåpnet. Få timer senere raste det igjen, og nå er veien stengt til tirsdag. Bildet er tatt mandag, etter at fire biler dagen i forveien ble tatt av et stort ras.

Foto: Marie Furhovden / NRK

Klokken 01.43 fikk Statens vegvesen melding om et nytt ras på E39 i Romarheimsdalen.

Veien var stengt i fire dager etter raset som søndag traff fire biler, og natt til torsdag har det gått et nytt snøras ikke langt unna.

– Det var en ung kvinne som ringte og fortalte at den ene kjørebanen var dekket av snø, forteller trafikkoperatør Eli Solberg ved Vegtrafikksentralen.

Raset har gått mellom Masfjordtunnelen og Nipetunnelen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 02.30. Det var aldri mistanke om at noen var tatt av raset.

– Entreprenøren Lämminkainen har vært gjennom området og sjekket, og raset er så lite at det ikke dekker en bil engang, sier politiets operasjonsleder Terje Magnussen.

Bommer satt opp to steder

Da vegvesenet gjenåpnet veien onsdag kveld, advarte de om fortsatt rasfare i området.

– Men vi hadde ikke åpnet nå om det ikke hadde vært trygt, sa trafikkoperatør Ronny Sleire onsdag kveld.

Kun få timer etter at veien ble gjenåpnet, er den igjen besluttet stengt.

Årsaken er at det ikke er mulig å fastslå om raset kommer fra brøytekanten eller fjellsiden, og om det eventuelt ligger flere skavler som er i umiddelbar fare for å rase.

– Vi valgte å stenge i stedet for å rydde veien når det er mørkt. Veien blir ikke åpnet igjen før det er lyst, sier Solberg ved Vegtrafikksentralen.

Det er satt opp bommer som stenger veien på Knarvik-siden av Nipetunnelen, og ved BKK i Matre.

Stengt til tirsdag

Klokken 08 torsdag morgen melder Statens vegvesen at veien blir holdt stengt til tirsdag. Årsaken er all nedbøren som er ventet de kommende dagene.

– Det er hovedsaklig på grunn av været. Det er meldt mye nedbør i hele helgen, og det øker rasfaren, sier trafikkoperatør Jahn Marøy ved Vegtrafikksentralen.

Han forteller at raset som gikk i natt, gikk på motsatt side av veien av søndagens ras. De store snømengdene i fjellsidene på begge sider av veien, kombinert med regnværet som skal komme, gir stor rasfare.

LES OGSÅ: Lars (2) ble dekket av snø og glasskår