Hopp til innhold

Lars (2) ble dekket av snø og glasskår

Bilen familien satt i ble tatt av snøskredet på E39 søndag. – Vi er her, det er alt som betyr noe, sier mor Ragnhild Steinsvik.

mor og minsten

MINSTEMANN: Lars (2) satt i passasjersiden av bilen, da den ble feid av veibanen og inn i brøytekanten. Vinduet ved siden av ham ble knust i tusen biter.

Foto: Ole André Lagmandokk

Det var Steinsvik som kjørte bilen, på vei hjem til Bergen fra Sunnmøre. I bilen satt også hennes mor, Bjørg Paulsen, mannen Anders Eriksen, og de to barna Lars (2) og Sverre (5).

De satt i en av flere biler, som ble tatt av snøskred på E39 i Romarheimsdalen søndag.

– Det var dårlig vær og vi kjørte ganske tett i fergekøen etter å ha kjørt i land på Oppedal. Plutselig skyller en stor snømasse over bilen, sier Steinsvik.

Tobarnsmoren rakk akkurat å bråbremse, før bilen ble feid av kjørefeltet og inn i brøytekanten på andre siden av veien.

– Jeg skjønte at vi bare måtte komme oss ut av bilen, og at passasjersiden var helt innelåst. Så jeg sparket opp døra på min side.

Created by InfoDispatcher

FAMILIEN FORTELLER: De var fem i bilen, da den plutselig ble tatt av et snøras. - Det var som en bølge av hvitt, forteller far Anders Eriksen.

Knuste vindu og snø

Folk strømmet til fra biler lenger bak i fergekøen. Bilen var dekket av snø, frontruten var knust og glassbiter lå strødd inne i bilen.

legesjekk

LEGESJEKK: To år gamle Lars blødde fra munnen etter snøskredet. Mor Ragnhild Steinsvik fryktet at gutten skulle ha svelget glassbiter. Heldigvis var det ingen fare.

Foto: privat

Far Anders Eriksen husker ikke så mange detaljer fra selve raset. Han har problemer med å sove to dager etter raset, fordi hjernen jobber på overtid med å pusle sammen hendelsesforløpet.

– Men jeg husker at vinduet der lille Lars satt var helt pulverisert, og at han hadde en del glass og snø over seg. Det er klart at det gjør inntrykk.

Familien er vant med å kjøre på rasfarlige veier, men de har aldri opplevd å være midt i det selv.

knust rute

BILEN: Familien tok bilder av bilen der den sto, dekket av snø og med flere av vinduene blåst inn.

Foto: privat

– Jeg tenker ofte på at det kan komme ras når jeg kjører, men ikke akkurat der. Veien er veldig trafikkert. Hadde den vært rasfarlig tenker jeg at de ville ha gjort noe med det, sier Eriksen.

Mandag gikk det nye ras på stedet. E39 er hovedveien langs vestlandet, og mange har reagert på lange omkjøringsveier.

Legesjekk på stedet

Toåringen ble undersøkt etter raset, fordi han blødde fra munnen. Etter en legesjekk ble det konstatert at han kom fra det uten skader. Sverre på fem år virker mer opptatt av at familien nå får ny bil.

– Det er en liten mental jobb å gjøre etterpå, fordi det er så lett å tenke på «hva hvis». Hva hvis vi kom litt før, eller litt senere, sier Steinsvik.

– Men det er ikke vits i å tenke sånn. Vi er her, og det er det som gjelder.

Ras i Romarheimsdalen på E39

SE VIDEO: 11 personer i fire biler ble rammet av skredet. De kjørte i kø etter fergen Lavik-Oppedal, og mange personer kom til etter at skredet gikk.