Hopp til innhold

Kyrre fra Bergen topper VG-lista

Han er headhuntet av Coldplay og jaktet av plateselskapene. Nå topper «Kygo» VG-lista som første nordmann siden Ylvis i høst.

Kygo

PÅ TOPP: Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som «Kygo», er Norges mest populære artist denne uken.

Foto: Halvor Haugen / NRK

På denne ukens VG-liste troner Kyrre Gørvell-Dahll (22) fra Bergen øverst på VG-lista, Norges offisielle ukentlige salgsliste for musikk.

Han går inn på topp på listen med sin remiks av Seinabo Seys sin låt «Younger».

Det gjør at han blir den første nordmannen som topper Norges hitliste, siden Ylvis hadde førsteplassen for syv måneder siden.

– Føles helt herlig

– Det føles selvfølgelig helt herlig. Jeg synes det er kjekt av remiksen min har fått så god respons. Vokalen fra originalen er ufattelig bra, så jeg fant ut at jeg ville bygge videre på produksjonen og lage en litt mer «upbeat» versjon.

– Og det virker jo som om det har falt i smak hos andre, sier 22-åringen til VG.

Kygo har hatt et stort gjennombrudd det siste året. 22-åringen remikser andres låter fra gutterommet, og låtene hans har nå blitt spilt rundt 100 millioner ganger på internett.

Hans største hit er en remiks av Ed Sheerans «I see Fire», som nå har over 40 millioner avspillinger.

Headhuntet av Coldplay

De siste månedene har han blitt headhuntet til å remikse Coldplay, og han er på turné i Nord-Amerika, der flere av konsertene for lengst er utsolgt.

– Det er helt vilt at de har hørt noe om meg. Det syns jeg i det hele tatt er litt merkelig, sa Kygo om Coldplay-interessen da NRK besøkte ham på gutterommet tidligere i vår.

Oppturen denne uken ble altså toppet med førsteplassen på Norges offisielle hitliste. Remiksen av Younger har ligget på lista i fem uker.

Siste norske topplassering på VG-lista var Ylvis med «The Fox», som toppet hitlisten i fire uker frem til uke 41 i fjor.

Se reportasjen fra gutterommet til Kygo:

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahl har over 80 millioner treff på internett på låtene sine. Bli med hjem til gutterommet der han lager all musikken.

VIDEO: 22 år gamle Kyrre remikser og lager store internasjonale hits med et keyboard og en PC.