Hopp til innhold

Tjener millioner på kvalifiseringskamper

Brann tjener trolig opp mot 1,5 millioner kroner på kvalifiseringskampene for å bli værende i eliteserien. Det er ventet nærmere 18.000 tilskuere på plass når laget møter Mjøndalen eller Bærum til kvalifisering.

Publikum Brann stadion

ENORM INTERESSE: Brann blir allerede nedringt av tilhengere som ønsker billetter til kvalifiseringskampene.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mail og telefoner gløder allerede på Brann Stadion. Folk ønsker å skaffe seg billetter til den viktigste fotballkampen som er spilt i Bergen på svært så lenge.

Hjemmekampen skal spilles søndag 23. november uansett om det er Mjøndalen eller Bærum som blir motstander. Dette er samme dag som Odd og Molde spiller cupfinale. Salgssjef Dag Frode Algerøy i Brann mener det vil bli vel så mye blest rundt kvalikkampen på Brann Stadion som det blir rundt cupfinalen på Ullevål.

Dag Frode Algerøy

LOVER FEST PÅ STADION: Billettsalget starter trolig onsdag, sier salgssjef Dag Frode Algerøy.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

– Det blir en heidundrendes kveld på stadion. Alt ligger til rette for en fantastisk fest. Det er bare for fansen å merke av tid og sted i kalenderen.

LES OGSÅ: Det føltes som en hjemmekamp

LES OGSÅ: Kvelden Bergen holdt pusten

Ekstra utfordringer

Det gir en del ekstra utfordringer for Brann å spille kamp på Stadion en måned før julen skal ringes inn, innrømmer Algerøy.

– Vi har et fantastisk banemannskap. De pynter og steller med gressmatten dag ut og dag inn slik at den skal den være i god stand når lagene løper ut fra garderoben 23. november klokken 19. Derfor er jeg ikke bekymret for hvordan underlaget skal bli. Banen ser jo fortsatt eventyrlig grønn og fin ut.

Billettsalget starter trolig onsdag

Det er like før billettsalget til kampen starter. I morgen gjennomføres de siste testene av billettsystemet, og trolig kan salget av billetter starte onsdag.

De som har hatt sesongkort i år vil få forkjøpsrett til setene sine i en periode. Deretter blir det vanlig ordinært salg av billettene.

– Vi ønsker å fylle stadion til randen nok en gang med 17686 tilskuere og vise Fotball-Norge at her vestpå kan vi det med å støtte guttene våre.

Noen ønskemotstander har han imidlertid ikke.

– Det blir to kamper der vi absolutt må være fokusert og ikke ta for lett på kampene. Vi må forberede oss som om det er en toppkamp i eliteserien og være virkelig på hugget både på banen og utenfor.

Branns bortekamp er satt opp 26. november dersom Mjøndalen blir motstander eller 29. november, dersom det blir Bærum.

LES OGSÅ: Brann får hjemmekamp først i kvaliken