Mann fra Os må betale 25 millioner til skatteetaten

Magnus Engevik fra Os i Hordaland vant 92 millioner kroner gjennom spill på nettet. Nå har Bergen tingrett avgjort at han må betale 25 millioner kroner av gevinsten i skatt

Nettspillet Mega Fortune

MEGA FORTUNE: Det var i spillet Mega Fortune 24-åringen sikret seg den store gevinsten.

Foto: Skjermdump: http://megafortune.eu/no/

24-åringen gikk til sak mot Skatt Vest fordi han følte seg forskjellsbehandlet. Mens gevinster vunnet gjennom spill underlagt Norsk Tipping og lignende spill i EØS-området er skattefrie må gevinster på mer enn 10.000 kroner i andre land som regel beskattes.

Engevik sin advokat argumenterte i retten for at Mega Fortune er et lykkehjulspill svært likt hva Norsk Tipping tilbyr. Selskapet Betsson, som organiserer spillet, er dessuten registrert i EØS-landet Malta.

Retten: Krav at overskuddet må gå til «gode» formål

Bergen tingrett valgte likevel å se annerledes på saken, skriver Bergens Tidende.

Skattekontoret har tidligere argumentert for at en forutsetning for å slippe å betale skatt for gevinster i andre EØS-land som er underlagt offentlige tilsyn og kontroll i hjemstaten, er at overskuddet fra virksomheten går til veldedige og allmennyttige formål.

Det var dette argumentet som ble avgjørende for retten.

I dommen slår Bergen tingrett fast at «overskuddet til Norsk Tipping i sin helhet går til de formål som er fastsatt i loven, og at virksomheten skiller seg med dette vesentlig fra den virksomhet som drives av en privateid, børsnotert, kommersielt selskap som Betsson».

Det er foreløpig uklart om Magnus Engevik kommer til å anke dommen. Han har selv ikke vært tilgjengelig for kommentar.