Voldsepisode på Stord i Sagvåg
Foto: Henrik Mundal Andreassen / Sunnhordland

Mann døde etter vold i Sagvåg

Oppsummert

50 år gamle Torbjørn Bauge ble utsatt for massiv vold på Sagvåg i Stord 7. desember 2014. En 42 år gammel kamerat er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

 • Dømt til seks års fengsel for vold

  42-åringen som er tiltalt for å ha drept Torbjørn Bauge (50) er dømt til seks år og tre måneder i fengsel. Bauge døde på en fest i Sagvåg på Stord i desember 2014, etter et slagsmål med kameraten, den nå drapsdømte 42-åringen.

 • Seks års fengsel

  En 42 år gammel mann er dømt til fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter å ha slått i hjel Torbjørn Bauge (50) på Sagvåg i Stord kommune desember 2014. Dommen er på seks år og tre måneder.

  Voldsepiode på Stord
  Foto: Henrik Mundal Andreassen / Sunnhordland
 • – Fryktet for eget liv:

  Forsvarer Lea fortsetter å hevde at tiltalte (42) fryktet for sitt eget liv. – Alt skjer i en blodtåke, en redsel hos tiltalet. Det står om livet, hans liv og konas liv. Tiltalte sin tanke var om avdøde fikk tak i ham, ville utfallet vært motsatt.

 • Forsvarer volden

  Erik Lea, forsvarer i dødsvold-saken på Stord, avsluttet rettssaken med fortsatt å hevde nødverge for tiltalte (42). – Hva skjer med folk i ytterste nød? Jo, adrenalin. Ingen mennesker har kontroll på sitt eget adrenalinkick, sin egen redsel eller overlevelsesinstinkt, sa Lea.

  Advokat Erik Lea
  Foto: Marte Rommetveit / NRK