Hopp til innhold

Mann (67) bortført og ranet for 10.000 kroner

Fikk pose over hodet og mishandlet av ukjente gjerningsmenn, men klarte å stikke av. Kjørt til Haukeland med alvorlige skader. Politiet leter fremdeles etter gjerningspersonene.

Ranet i Bergen sentrum

En person er fraktet til akuttmottaket på Haukeland etter å ha fått en plastpose tredd over hodet, blitt mishandlet og frastjålet nøkler og penger i Bergen sentrum. Akkurat nå pågår en omfattende politijakt rundt i byen etter mulige gjerningsmenn.

Politiet meldte om saken klokken 21.30 onsdag.

– En mann på 67 år skal ha fått en plastpose tredd over hodet, ble kjørt rundt i sentrum, banket opp og frastjålet nærmere ti tusen kroner, forteller operasjonsleder Morten Kronen til NRK.

Alvorlig skadd

Personen skal ha blitt slått og bortført, men klarte å stikke av, opplyser Hordaland politidistrikt.

– Offeret skal være alvorlig skadd, er sterkt nedkjølt, har fått skrapemerker og kuler. Vi har ikke fått avhørt ham ennå, men er selvsagt interessert i å gjøre dette så fort som mulig, sier Kronen.

I en periode var alle innfartsårene til Bergen sperret, da politiet ville sjekke kjøretøyer i jakten på potensielle gjerningsmenn, trolig to eller tre.

Utenlandske personer

– Vi har ikke så mye å gå på. Vi fikk melding klokken 19.40 fra person som er bosatt på Bønes. Han hadde fått en kamerat på døren som opplyste at han var blitt tredd plastpose over hodet på og bortført av noen personer, trolig av utenlandsk opprinnelse, sier Kronen.

67-åringen skal ha blitt slått og fratatt penger og nøkler, og mobiltelefon ødelagt.

– Han ble kjørt rundt omkring uten at han har klart å få med seg hvor, da han var blindet av posen. Han skal ikke ha sett hvordan de så ut, men har hørt dem snakke, forteller operasjonslederen.

Ingen arresterte

Torsdag morgen forteller Haukeland universitetssykehus at 67-åringen er alvorlig skadd etter voldsepisoden.

Operasjonsleder Bjarte Rebnord i politiet sier de har jobbet med saken i hele natt, men at de ikke har arrestert noen etter hendelsen.

Saken vil gå videre til etterforskning og politiet vil snakke med 67-åringen på nytt når formen hans tillater det.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold