Må gå Stoltzekleiven med sofa på ryggen

Brann-supporter Tom Jordal hadde klokkertro på at rødtrøyene kom til å bli bedre enn Viking på tabellen i fjor. Neste lørdag må han til pers etter et hasardiøst veddemål. – Jeg gleder meg ikke, sier bergenseren.

Stig Havrevold og Tom Jordal

GIKK PÅ EN SMELL: Tom Jordal (t.h.) kommer neppe til å inngå flere veddemål om fotball med Viking-supporter Stig Havrevold (t.v.)

Foto: Kjetil Vasby Bruarøy / Midtsiden.no

Kollega Stig Havrevold har nemlig ikke latt kompisen glemme at han lovet å gå opp knallharde Stoltzekleiven i Bergen med en sofa på ryggen dersom Brann havnet under Viking på fjorårets tabell.

Stoltzekleiven trenger reparasjoner

HARDT: Stoltzekleiven i Sandviken består av rundt 800 trappetrinn. Her et bilde fra før restaureringen i 2011.

Foto: Kjetil Møklebust (Grønn etat, Bergen kommune)

– Brann lå jo lenge ganske godt an, og det gikk en liten djevel i meg. Jeg var helt sikker på at de skulle klare det. Men slik gikk det jo ikke, sier Jordal til NRK.

– Tilbød å betale en helaften

For da 30 kamper var spilt, lå de blåkledde fra Stavanger hele syv poeng foran Rune Skarsfjords menn på eliteserietabellen.

– Jeg har prøvd alt fra å «glemme» hele greien til å tilby å spandere øl en hel lørdagskveld på by'n. Men han er steinhard. Opp trappene skal jeg, sier 31-åringen, som jobber som sjåfør i et møbelfirma.

Stoltzekleiven består av nær 800 trappetrinn og går fra Fjellveien til Sandvikspilen. Løypen har en høydeforskjell på 300 meter, fordelt på 900 løpemeter. Gjennomsnittlig stigning er 35,8 grader.

Avdøde Jon Tvedt har fortsatt rekorden i det årlige løpet Stoltzekleiven Opp. I 1995 løp han opp på 8 minutter og 13 sekunder. Uten sofa.

Var «ødelagt» etter Stoltzen-debut

Jordal håper å komme seg opp på rundt halvtimen.

– Har du begynt å trene til turen opp neste lørdag?

Utsikt over Bergen fra Sandvikspilen

UTSIKTSPUNKT: Fra toppen av Stoltzekleiven er det formidabel utsikt over Bergen og innseilingen til byen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Jeg begynte å gå Stoltzen etter sesongslutt i fjor. Første turen gikk på 23 minutter. Da var jeg helt ødelagt etterpå. Nå er jeg nede i 16 minutter. Men dette blir noe helt annet. Det blir både brutalt og tungt.

Viking-supporter Stig Havrevold gleder seg til lørdag og varsler at han skal sitte på toppen og vente når Jordal kommer i mål.

– Tom løfter på sofaer hele dagen på jobb, så dette bør gå bra, sier Havrevold til lokalavisen Midtsiden.no, som omtalte saken først.

Neppe flere veddemål

Også i år ligger Viking foran Brann på tabellen. Men klok av skade har Jordal ikke inngått noe veddemål om årets resultat.

– Nei, nå har jeg lært, forsikrer 31-åringen.

Laster kart, vennligst vent...

Stoltzekleiven i Bergen