Ny rekord i et av verdens bratteste løp

– Jeg kan ikke tro det, sier Stian Aarvik (22) fra Gneist som satte ny rekord i Stoltzekleiven Opp. Vinneren slo den gamle rekorden med 8 sekunder.

Stian Aarvik fra Gneist satt ny rekord i Stoltzekleiven Opp

NY REKORD: Stian Aarvik fra Gneist slo den gamle rekorden i det tradisjonsrike motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp i Bergen.

Aarvik løp opp på 7 minutter og 46 sekunder og vant dermed Stoltzekleiven Opp 2019.

Motbakkeløpet går drøyt 300 høydemeter oppover bratte bakker og rundt 800 trappetrinn fra Fjellveien i Bergen.

– Det kjennes bra. En god følelse. Jeg er veldig rørt, sier vinneren til NRK mens han prøver å få pusten igjen på toppen etter rekordløpet.

Skal nyte seieren

Aarvik sier resultatet nesten ikke er til å tro. Nå skal han prøve å roe ned, og ta inn det som faktisk har skjedd.

– Jeg visste ikke at det bodde noe sånt i meg. Dette skal jo ikke gå an, sier den overlykkelige vinneren.

Stian Aarvik

DAGENS VINNER: Stian Aarvik (22) kjempet seg oppover til ny rekord i Stoltzekleiven Opp.

Nå skal han aller først takke venner og familie som har kommet for å heie på ham.

– Det var helt sinnssykt. Du får et par sånne dager gjennom karrieren, så det er bare å nyte det, sier Aarvik.

Ludvigsen slått med 15 sekunder

Tidligere rekordholder Thorbjørn Ludvigsen kom i mål hele 15 sekunder etter vinneren.

Ludvigsen har vunnet løpet syv ganger de ni siste årene, og sto for den gamle rekorden på 7 minutter og 54 sekunder.

Tredjeplassen gikk til Joel Dyrhovden med tiden 8.20.

Karoline Holsen Kyte

TRE ÅR PÅ RAD: Karoline Kyte Holsen stakk av med seieren i kvinneklassen for tredje år på rad.

Vant for tredje gang på rad

26 år gamle Karoline Kyte Holsen fra Førde vant kvinneklassen for tredje år på rad.

Hun sprang opp på tiden 10.13.

– Tiden er ikke all verdens, jeg har sprunget fortere før. Men det er kjempegøy å vinne, sier hun til NRK.

Hun skryter av den gode stemningen rundt arrangementet.

– Underveis er det tungt, men etterpå kan man nyte det, sier vinneren.

Andreplass gikk til Anita Iversen Litleskare, og Rebekka Birkeland løp inn til en overraskende tredjeplass.

Mer enn 5.000 personer har deltatt i trappeløpet i helgen. Løpet opp Stoltzekleiven markerer slutten på en lang sesong med motbakkeløp for mange av løperne.