Brann lover Norling nye spillere

Branns nye trener får hente minst to nye spillere.

Rikard Norling

VIL FORSTERKE BRANN: Men vil ikke si hvilke posisjoner: - Begynner jeg å si en viss posisjon, og spillerne leser det, så blir det jo ikke en bra begynnelse på vårt forhold, sier Rikard Norling.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Han har samme utgangspunkt som Skarsfjord, at vi skal få inn en erstatning for Bård Finne og Fredrik Nordkvelle, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til NRK.

Allerede onsdag, dagen etter at Norling skrev under for tre år som trener i Brann, skal han sette seg ned og gå igjennom hvilke spillere han har, og hvilke typer han trenger.

LES OGSÅ: – Vil bli best så fort som mulig | Brann-Norling møtt av øredøvende jubel | Nå har Rikard Norling signert for Brann

– Rikard skal nå sette seg inn i den stallen vi har, så skal vi diskutere litt. Av konkurransehensyn i markedet, vil jeg ikke kommentere summer. Men vi må ha en stor nok tropp, og skal diskutere med Rikard slik at han får sette sitt preg på dette, sier Bruun-Hanssen.

Vurderer stallen idag

Brann fikk 10 millioner ferske kroner av Trond Mohn da styret valgte å forlenge kontrakten med Rune Skarsfjord i august. Styreleder Mette Nora Sætre, har tidligere i høst lovet to ny spillere av «kaliber». Den ferske Brann-treneren vil ikke kommentere hvor mye penger han er lovet til å forsterke spillertroppen.

– Jeg vil ikke begynne i den enden, i respekt for den kraften som finnes her. Det er mange dyktige spillere, også underfra, så får vi vurdere sammen med organisasjonen om vi skal hente noen for å komplettere stallen, sier Norling.

– Har du fått lovnader om penger til nye spillere?

– Brann er en stor klubb, og det finnes ressurser, men også viktig å begynne i rett ende, sier Norling, som heller ikke vil røpe hvilke eventuelle posisjoner på banen han vil forsterke.

– Vi skal inn i den prosessen nå, og begynner jeg å si en viss posisjon, og spillerne leser det, så blir det jo ikke en bra begynnelse på vårt forhold, så jeg vil ikke gå inn på det nå.

– Vi skal kjempe i toppen

Gjert Moldestad og Rikard Norling

PÅ LAG: Gjert Modestad fra brannmagasinet Den 12. mann, møtte Branns nye trener, Rikard Norling, i går.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Leder for supportergrupperingen Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, forventer ikke bare spillerkjøp, men at forsterkningene er så gode at laget kan kjempe i toppen av eliteserien.

– Ja, det er klart vi forventer spillerkjøp. Vi forventer at vi skal kjempe i toppen, vi er tross alt Brann. Jeg ser åpenbart etter kvalitet snarere enn kvantitet, sier Lillebøe-Hansen.

Gjert Moldestad, redaktør i brannmagasinet Den 12. mann, mener det blir viktig å forsterke stallen, men at trenervalget var det aller viktigste.

– Det viktigste er å ha den rette typen trener. Jeg tror Norling vil få ut de ekstra 20 prosentene som hver spiller har lyst til å gi. Men det ble lovet nye spillere, og jeg har savnet en midtbanesjef som tar styringen. Det har jeg savnet siden Martin Andresen var her, sier Moldestad.