Lammefilet høres både avansert og vanskelig ut å tilberede. Sannheten er at dette er noe av det enkleste du kan gjøre. Resultatet blir alltid bra «dersom du følger gode råd». Du kan imponere både venner og familie med en velsmakende rett.
Begynn med fileten
Brun lammefileten i smør i sterk varme i cirka to minutter på stekepannen. Pass på at hele fileten blir brunet. (NB! Før du legger fileten i pannen må du skjære bort evt. sener).
Ta fileten av pannen og dryss over litt finhakkede urter. Vi brukte persille og timian, og salt og pepper.
Så var det osten
Legg deretter over blåmuggost (Den kan nå kjøpes i ferdigskårne flak, men du kan og smøre osten over).
Legg fileten i en ildfast form og sett det i forvarmet ovn på 200 grader i cirka sju-åtte minutter.
Ta fileten ut og la den hvile like lenge - sju-åtte minutter.
God appetitt!
Kok opp vann og ha i fersk pasta. Den trenger bare to minutter koking.
Anrett på tallerken og hell litt eksklusiv olivenolje over pastaen. Valnøttolje er også å anbefale. Oljen og blåmuggosten erstatter sausen og du får en garantert ny opplevelse med lammekjøtt.