Samegutten og Joika-navnet kan bli fjernet Nortura vil lytte til kritikk fra samisk hold. Samerådet ønsker store endringer. Av Dan Robert Larsen og Mette Ballovara
Grønn Ungdom: – Det er ingen grunn til å føle kjøttskam når man spiser reinkjøtt Mener at flere bør bytte ut biffen med reinstek. Av Lena Marja Myrskog, Marie Elise Nystad og Anders Boine Verstad
Rypebryst Rypebryst er et vilt alternativ til den tradisjonelle julematen. Foto: Egil Torheim/ NRK.Selv om pinnekjøtt, svineribbe, juletorsk og lutefisk blir regnet som de egentlige julemidagene, er det mange som foretrekker vilt på selve julekvelden.
Sluskasteik Sluskasteik. Foto: Egil Torheim/NRKI dag severer vi en rask og enkel tradisjonsrett fra Hardanger: Sluskasteik.
Lam nam nam Smaken overgår det meste. Foto: Egil Torheim/ NRK.På denne tiden av året kan du få det første ferske lammekjøttet av årets dielam, og det har en smak som overgår det meste.
Gravet lammefilet Gravet lammefilet er en garantert suksess. Foto: Egil Torheim/ NRK.Imponer venner med en forrett som lager seg selv på noen få timer.