I morgonsendinga i dag hadde morgonvertane Gro Ravnestad og Stein Aase besøk av konditor Ole John Berntsen frå Naustdal Dampbakeri.
Med seg hadde han oppskrifter på berlinerkransar, smultringar og deilige sjokoladekonfekt med karamell og maldonsalt.
Få gode tips frå konditoren:
- LES OGSÅ:
Viktig med ekte sjokolade
Berntsen kom med gode tips til alle som likar snop og kaker no i førjulstida.
– Skal ein lage konfekt eller kaker med sjokolade, er det viktig å bruke ekte sjokolade.
Det vil seie at sjokoladen må innehalde kakaofeitt og ikkje noko anna,
– Det er viktig for å få eit godt resultat. Den prosenten som står på, bestemmer om det er lys eller mørk sjokolade, seier han.
Både Gro og Stein likte godt sjokoladekonfekten med karamell og maldonsalt.
– Maldonsalt er eit flaksalt, og det er ofte veldig godt å blande søtt og salt, fortel Berntsen.
Her finn du oppskriftene:
- Fleire oppskrifter finn du på nrk.no/mat