Hopp til innhold

Kvinnelig lærer retter anklager tilbake mot elever i rettssak

I går startet rettssaken hvor en kvinnelig lærer skal ha sendt nakenvideoer av seg selv på snapchat til elever på 13 og 14 år. Ifølge tiltalen skal hun deretter ha forsøkt å bestikke og true en av elevene.

I sin forklaring retter den kvinnelige læreren i 30-årene mye av skylden mot guttene. Hun mener videoer og bilder av henne har blitt delt av andre enn henne selv.

– Jeg har aldri selv delt disse filmene med de fornærmede. Selv om det er to og et halvt år siden, er dette noe jeg tenker på hver dag, sier kvinnen.

Kvinnen erkjenner at hun godtok guttene som venn på snapchat, men at hun ikke var den som startet samtalene eller sendte bilder eller videoer. Hun hevder dialogen kunne til tider være seksualiserende fra guttene sin side.

– Det var rare påfunn jeg ikke visste hvordan jeg skulle håndtere. Jeg svarte humoristisk for å ikke virke dømmende rundt det han delte med meg, sier kvinnen.

Hun forteller også at hun opplevde mye uvanlig aktivitet på snapchat-profilen. Hvor hun ofte ble logget ut, og at stedsposisjonen hennes endret seg fra hvor hun befant seg.

Sentralt i saken står også en del fysisk kontakt mellom læreren og elevene på skolen og hjemme hos kvinnen.

Læreren tilbakeviser at hun har sagt guttene kan ta på henne på en seksualisert måte.

– Jeg opplevde at guttene var upassende når det kom til kroppskontakt. De prøvde å tafse på meg og slo meg på rumpen, sier kvinnen i retten.

Politiadvokat Eli Valheim

13-åringer skal ha fått nakenvideoer fra kvinnelig lærer: – Folk trodde ikke på oss

Læreren skal ha sendt nakenvideoer av seg selv på Snapchat til elever på 13 og 14 år. Ifølge tiltalen skal hun deretter ha forsøkt å bestikke og true en av elevene.