Hopp til innhold

Venner i bilkortesje for å minne savnede Nicolai (24): – Han elsket fart og spenning

En kortesje på mange hundre meter gikk over Nordhordlandsbrua til minne for Nicolai Øvrås Espetvedt (24), som er savnet etter en vannskuterulykke.

kortesje Nordhordlandsbrua

GJORDE ALT: Vennene arrangerte en bilkortesje til minne for Nicolai Øvreås Espetvedt som forsvant etter en vannskuterulykke for to uker siden. – Han gjorde alt for vennene sine, sier venninnen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Vi har gått så i sjokk, så jeg tror folk trengte dette nå, sier søsteren Malin Øvrås Rosenborg.

Bilkortesjen med rundt 80 biler pyntet med roser, gikk fra Frekhaug til Tellevik kystfort.

Bilen til Nicolai var fremst i kortesjen, festet på en lastebil.

De siste to ukene har familie og venner lett etter Nicolai Øvrås Espetvedt (24) som ble meldt savnet etter en vannskuterulykke i Salhusfjorden nord for Bergen.

Søsknene er rørt over hvor mange som bryr seg om broren deres.

– Innsatsen er helt ubeskrivelig. Bare du titter ut, så er det alltid båter på sjøen, sier Rosenborg.

Søsknene til Nicolai Øvreås Espetvedt (24) som er savnet etter en vannskuterulykke.

RØRT: Søsknene Alexander Øvrås Evensen (t.v.) og Malin Øvrås Rosenborg (t.h.) er rørt over alle som har hjulpet dem å lete etter broren deres, som er savnet etter en vannskuterulykke. Han er fortsatt ikke funnet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Likte å leve

Ved rundkjøringen ble det satt opp høytallere, før det ble holdt en minnestund. Venner og familie gikk deretter ned til pilaren på broen, hvor det ble tent lys.

Det ble lagt fram en minnebok og et bilde av Nicolai. Hvite og røde roser ble kastet ut på Salhusfjorden, der ulykken skjedde.

24-åringen beskrives som en snill, morsom og sosial gutt, som var venner med alle.

– Han elsket fart og spenning. Uansett om det var bil, motorsykkel eller Gokart.

– Han var glad i å kjøre alt mulig som kunne gå fort. Han likte å leve, sier broren Alexander Øvrås Evensen.

Nicolai savnet vannskuterulykke

HOLDT MINNESTUND: Det ble holdt en minnestund ved Tellevik kystfort, like ved der ulykken skjedde. Vennene kastet ut røde og hvite blomster på Salhusfjorden.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Stort nettverk

Mange av de fremmøtte kom fra Østlandet. Nicolai var opprinnelig fra Moelv. Selv om han bare hadde bodd på Frekhaug i to år, har han rukket å få seg et stort nettverk.

– Det er ufattelig det som har skjedd. Det er utrolig fint at så mange stiller opp for å hedre han. Det å komme hit i dag, gjorde det litt mer virkelig, sier Vilde Løvholm.

Sammen med venninnen Emma Olsen dro hun fra Moelv for å være med i bilkortesjen søndag morgen. De deltok også i søket etter ham lørdag.

– Han gjorde alt for vennene sine, sier Løvholm.

For dem er det viktig at Nicolai blir funnet.

Kortesje, Nordhordland

GJORDE ALT: Vennene arrangerte en bilkortesje til minne for Nicolai Øvreås Espetvedt som forsvant etter en vannskuterulykke for to uker siden. – Han gjorde alt for vennene sine, sier venninnen Ida Løvdahl.

Bilkortesje

Det ble satt opp høytallere og mikrofon ved rundkjøringen ved Tellevik fort. Det ble holdt en minnestund, hvor presten sa noen ord.

Kortesje Nordhordland

Rundt 80 biler deltok i bilkortesjen søndag morgen. Mange av de fremmøtte hadde reist fra Østlandet for å hedre savnede Nicolai Øvrås Espetvedt.

Kortesje

REISTE FRA MOELV: Vilde Løvdahl og Emma Olsen dro fra Moelv for å være med i bilkortesjen. Nicolai bodde i Moelv i mange år.

Lett fra morgen til kveld

Det var to personer på vannskuteren som veltet fredag kveld for to uker siden. Den andre personen ble reddet opp av vannet etter ulykken.

Det var en omfattende leteaksjon fredag og lørdag formiddag, etter ulykken. Etter det gikk søket over til leting etter en antatt omkommet person.

Da tok frivillige over stafettpinnen, etter at de pårørende ba om hjelp.

– Det er utrolig godt å se alle som bryr seg. Røde Kors sto med mat og drikke til oss som lett, sier Løvdal.

Kameratene har vært på fjorden fra tidlig morgen til sikten forsvinner godt ut på kvelden.

– Det har vært mange tanker og lite søvn. Jeg sitter veldig mye og tenker på hvor jeg skal lete, sa kameraten Glenn Rongved til NRK tidligere denne uken.

Kameratene har også skaffet seg en undervannsdrone med penger fra en innsamlingsaksjon de startet på nett. Den kan gå ned til hundre meter.

Rongved har nilest flo- og fjæretabeller. Ifølge politiet er fjorden drøyt 500 meter dyp i området hvor de to kameratene falt i vannet.

Glenn Rongved leter etter kompisen sin, savnede Nicolai (24) med undervannsdrone i Salhusfjorden

SØKER PÅ HAVBUNNEN: Glenn Rongved har lett etter den savnede kompisen sin fra morgen til kveld. – Det er tungt.

Foto: Privat